Sağlık Bakanı 15 Ocak Koronavirüs Tablosunu Paylaştı: Vaka Sayısı Artıyor

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele devam ediyor. Ülkemizde bugün 63 bin 967 kişinin korona testi pozitif çıktı. İşte güncel koronavirüs tablosu…

16.01.2022-11:07 - (Son Güncelleme: 16.01.2022-11:18) Sağlık Bakanı 15 Ocak Koronavirüs Tablosunu Paylaştı: Vaka Sayısı Artıyor

Dünyanın en büyük salgınlarından biri olan koronavirüs, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Hızla yayılarak birçok ülkeyi etkisi altına alan salgında, ortaya çıkan yeni varyantlar vaka sayılarında tekrardan artışa neden oldu. Sürecin ilk başından beri vatandaşı bilgilendirmek için sosyal medya hesabından güncel verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 ocak koronavirüs tablosunu yayınladı. 

63 BİN YENİ VAKA VAR

Bu zorlu süreçte halkı yalan ve yanlış bilgilerden korumak için koronavirüs sürecinin her anını sosyal medya hesabından paylaşan Koca, Türkiye'de son 24 saatte 384 bin 263 korona testi yapıldı, 63 bin 967 kişinin testi pozitif çıktı, 177 kişi yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Güncel koronavirüs tablosu

AŞI ÖNEMİNİ HALA KORUYOR

Twitter hesabı üzerinden güncel vaka tablosunu paylaşan Koca, salgının önüne geçmek için aşının oldukça önemli olduğunu belirterek, "Salgının ilk dönemlerine kıyasla, enfekte olanların daha düşük bir oranı hastaneye yatıyor. Oran düşük olsa da, vaka sayısı çok yükselirse, yatan hasta sayımız bundan etkilenecektir. Bu hastalardan biri siz olabilirsiniz. Tedbir ve aşıyla olumsuz ihtimalleri azaltın’’ uyarısında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal