Sağanak yağış deprem bölgesini etkisi altına aldı: Can kaybı 5’e yükseldi

Şanlıurfa’da başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Caddeler göle döndü, birçok kişi sulara kapıldı. Valilikten açıklama gelirken, hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği ifade edildi. İşte detaylar…

15.03.2023-12:09 - (Son Güncelleme: 15.03.2023-12:22)

Depremden etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışı ile mücadele ediyor. Aralıksız devam eden sağanak nedeniyle bölgede caddeler göle döndü, hastane ve otoparkları su bastı, eğitime ara verildi. Valilikten yapılan son dakika açıklamasında ise sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 5’e yükseldiği belirtildi. İşte detaylar… 

Deprem bölgesini sel vürudu

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da sağanak yağış su taşkınlarına neden oldu. Şanlıurfa’nın Tut ilçesinde dere taştı, suya kapılan vatandaşlar hayatını kaybetti. Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Vali Hatipoğlu; "Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu."

AFAD çadırlarda tahliyeye başladı

Sağanak yağış nedeni ile Adıyaman kent merkezinden geçen Eğriçay'ın taşması sonucu Atatürk Bulvarı'nda, su taşkınları meydana geldi. AFAD, polis, jandarma ve belediye ekipleri, su baskını riski yaşanan çadırlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesinde sel

Bir kişiye yıldırım isabet etti

Gök gürültüsü ile şiddetlenen yağışlardan Akçakale ilçesinde arazide bulunduğu sırada çevresine yıldırım isabet eden Ömer Oturan, hastaneye kaldırıldı. Oturan’n tedavi işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tüm ekiplerle su baskınlarının yaşandığı bölgelere müdahale ettiklerini belirtti. 

Vatandaşlara 'evleri boşaltın' uyarısı

Şanlıurfa’yı etkisi altına alan yağışlar sonrası acil uyarı yayımlayan Şanlıurfa Valiliği; devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada; Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların başka hastanelere sevk edildiğini, bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise kentte meydana gelen yoğun yağış sebebiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. katındaki "Çocuk Yoğun Bakımda" su seviyesinin yükseldiğinin gözlendiği belirtildi. Açıklamada, "Su seviyesi yükselmeye başladığından itibaren hastaların ivedilikle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulanslarla sevki gerçekleştirilmiştir. Hasta nakli sırasında herhangi bir sağlık sorunu yaşanmamıştır. Yoğun bakımda su tahliye çalışmaları devam etmektedir. Sağlık çalışanlarımız yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz halindedir. Olayda herhangi bir cihaz da zarar görmemiştir." Denildi. 

Yağış Malatya’yı da etkisi altına aldı 

Sağanak yağışların etkili olduğu bir diğer il olan Malatya’da da cadde ve sokaklar su bastı, birçok yolda göçükler meydana geldi. Doğanşehir ilçesinde aşırı yağış sele neden olurken, dereler taştı, tarım arazileri su altında kaldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal