Sağanak sonrası göl taştı: Düzce’de bir köy sular altında kaldı

Geçtiğimiz günlerde başlayan sağanak yağış Düzce’yi etkisi altına aldı. Efteni Gölü taştı bir köy sular altında kaldı. İşte detaylar…

11.07.2023-16:16 - (Son Güncelleme: 11.07.2023-16:26) Sağanak sonrası göl taştı: Düzce’de bir köy sular altında kaldı

Düzce’de etkili olan sağanak yağışlar devam ediyor. Gölyaka’da bulunan Efteni Gölü taştı. Gölün taşması ile beraber çevredeki İçmeler köyü sular altında kaldı. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, "3 milyonluk zararımız söz konusu. Belediye olarak mısır tarlalarımız vardı, hasada hazırdı. Sular altında kaldı, verim alamıyoruz" dedi.

Düzce’de göl taştı, köy sular altında kaldı

Son dönemlerin en sert yağışlarının yaşandığını dile getiren Demircan, vadilerden, dere yataklarından akan suyun gölde toplandığını, buradan Küçük Melen'e, ardından da İstanbul'un içme suyu ihtiyacının önemli kısmını karşılayan Büyük Melen'e deşarj olarak Karadeniz'e ulaştığını kaydetti.


"Baraj kapağının açılması söz konusu değil"

Demircan, Yığılca ilçesindeki Hasanlar Barajı'nın, tarımsal sulama ve sel baskınlarını önlemek amacıyla inşa edildiğine de değinerek, "Kapak açma gibi bir durum söz konusu değildir. Barajın halihazırda seviyesi yükseldiği için su, doğal olarak savakların üzerinden taşarak akmaktadır." diye konuştu. Gölyaka'daki tarım arazileri ve meralarda zarar oluştuğunu anlatan Demircan, İçmeler, İmamlar, Fatih, Açmalar, Esen, Yazıpınar ve Hacıyakup mahalleleri ile mısır ekili Köprübaşı, Paşakonağı, İstinli, Bahçeköy arazilerinin zarar gördüğünü kaydetti.

Bölgede geniş bir alanın sular altında kaldığını dile getiren Demircan, "3 milyonluk zararımız söz konusu. Belediye olarak mısır tarlalarımız vardı, hasada hazırdı. Sular altında kaldı, verim alamıyoruz. Buradan elde edilecek gelirle çocuklarımıza park ve futbol sahaları yapacaktık ama oralar da sular altında kaldı. Biz çocuklarımız için yine elimizden geleni yapacağız. Önemli olan can kaybımızın olmaması” ifadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal