Sağ ve sol kasık neden ağrır? Kasık ağrılarının sebebi nedir? Nasıl iyileşir?

Kasıklar neden ağrı yapar? Sebebi nedir? Kasık ağrılarının tehlikesi nedir? Nasıl iyileşir? Kasık ağrısı vücudun hangi bölgelerine vurur? Hangi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır? Sol kasık ağrısı ve bacak uyuşması konuları ile ilgili merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizde…

28.03.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-11:58) Sağ ve sol kasık neden ağrır? Kasık ağrılarının sebebi nedir? Nasıl iyileşir?

Kasıklar, vücutta mide ile baldır arasında bacakların başladığı karnın biten bölgesindedir. Kasık ağrılarının bir den fazla nedeni olabilir. Bacakların hareket mekanizmasını sağlayan kasıklardır. Stres, aşırı yorgunluk kasık ağrılarına neden olabilir. Kasık ağrılarını ciddiye almazsak uzun süreli kasık ağrıları, büyük sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Kasık ağrılarının birçok nedeni olabileceği gibi aşırı yorgunluk ve stres kaynaklı olarak da ortaya çıkabilir. Ancak uzun süren kasık ağrıları, ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Kasıklar neden ağrı yapar?

Günümüzde kasık ağrısı hemen hemen herkeste çok sık rastlanan bir sağlık sorunudur. Kasık ağrıları kadınlarda ve erkeklerde farklılık gösterebilir. Kasıklar, yumurtalık kisti, idrar olu enfeksiyonu, kasık fıtığı gibi bir çok nedenden ağrıyabilir. Kasık ağrısı tek bir tarafta meydana gelmeyebilir. sağ ve sol olarak iki yönde de ağrı görülebilir . Kasık ağrılarında kadınlar, Kadın Doğum Uzmanına erkekler ise üroloji hekimine başvurmalıdır. Dikkate alınması gereken kasık ağrıları, insan hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Kasıklar neden ağrı yapar?

Erkeklerde kasık ağrısı neden olur?

Erkeklerde kasık ağrısı kadınlara oranlara daha fazla rastlanan bir sorundur. Erkeklerde oluşan sol kasık ağrısı fıtığın habercisi olabilir. Sol kasık ağrısının meydana gelmesinin bazı nedenleri, kum ve böbrek taşı döken kişilerde, lenf bezlerinin şişmesi, kas gerilmeleri ve testis tümörünün oluşmasına neden olabilir. Bu Sebeple kasık ağrısının altında yatan sebepler tespit edilmeli ve en uygun tedavi yöntemi uygulanmalıdır. Erkeklerde yaygın görülen kasık ağrılarının başlıca nedenleri şu şekildedir:

- Sperm birikmesi

- Kas zorlanması

- Avülsiyon kırığı

- İdrar yolu iltihabı

- Stres kırıkları

- Kas zorlanması

- Avasküler nekroz

- Prostatit

- Kireçlenme

- Böbrek taşları

- Testislerde yaşanan hastalıklar

Kasık ağrıları nasıl geçer?

Kadınlarda kasık ağrısı neden olur?

Kadınlarda sol kasık ağrısı genelde kadın hastalıkları ile alakalıdır. Bu ağrılara genellikle rahim ve yumurtalıktan kaynaklanan problemler neden olabilir. Bu ağrıların tek nedeni bu olmayabilir. Kadınlarda başka hastalıklarda kasık ağrılarının sebebi olabilir. Ağrıya sebep olan diğer nedenler ise, idrar yolları ve kas sistemindedir. Kadınlarda görülen adet ağrısı bunların içinde yer almaz. Bu ağrılar ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Bu ciddi ağrıların doğru bir şekilde tedavi edilebilmesi için kasık ağrılarının altında yatan gerçek sebebin tespitini yapılması ve bir an önce uygun tedavinin belirlenip uygulanması gereklidir.

Kadınlarda kasık ağrısına sebep olan diğer sorunlar;

- Bel fıtığı

- Apandist

- Bağırsak iltihabı

- Enfeksiyon

- Dış gebelik

- Rahim içi iltihabı

- Lenf bezlerinin iltihabı

- Sancılı adet dönemi

- Yumurtalık kistleri

- Sistik

- Yumurtalıkların iltihaplanması

- Miyom

- Kalça iltihaplanması

- Sinirsel bağırsak spazmı

- Kalça ağrısı

- Çikolata kisti

- İskelet sisteminden kaynaklanan sorunlar

- Tüplerin iltihaplanması

- Kasıklarda meydana gelen zorlanma

Kasık ağrılarının tehlikesi nedir?

Kasık ağrılarının kısa süreli olmaması ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu hastalıkları engellemek ve en kısa sürede iyi olmak için ağrının tespitinin zamanında yapılması gerekir. Ağrıya neden olan sebepler iyi araştırılmalıdır.

Hamilelik durumunda meydana gelen ağrı hekim tarafından kontrol edilmelidir. 

Kasık ağrıları nasıl geçer?

Kasık ağrılarını gidermek için atılacak ilk adım gerekli tetkikler yapılarak ağrının nedeni tespit edildikten sonra tedaviye başlanmasıdır. 

Kasık ağrısı tedavisinde kullanılan ilaçların en etkilisi, ibuprofen, aspirin ve asetaminofen gibi ağrı kesici ilaçlardır. 

Kasık bölgesinde meydana gelen ağrının nedeni kasık bölgesindeki kasların spazmı ise, kas gevşetici hap ve kremler kullanarak ağrıları hafifletebilirsiniz. 

Regl dönemi ya da yumurtlama günlerinde hormonel değişimler yaşanabilir.

Bunun sonucu ile ortaya çıkan ağrıların tedavisinde hormon içerikli ilaçlar etkili olabilir.

Kasıklarda ağrıya yol açan bazı hastalıkların tedavisinde ise cerrahi müdahale gerekebilir.

Kasık ağrılarına evde çözüm yöntemleri

Kasık ağrısına hangi tedavi yöntemleri uygulanmalıdır?

Her kasık ağrısında hekime başvurmak gerekmez. Hafif şiddette yaşanan kasık ağrılarında ise ev ortamında yapılabilecek birkaç değişik yöntemle son verebilirsiniz.

- Öncelikle iyi bir dinlenme kasık ağrılarına iyi gelmektedir. Kişi önce vücudunu gevşeterek ağrıyı hafifletmelidir.

- Rezene çayı, lavanta çayı gibi bitki çayları da kişiyi rahatlatacak kasık ağrılarını hafifletecektir. 

- Ağrının şiddetine ve süresine göre uygulanması gereken tedavi yöntemleri, kişiye ve ağrının altında yatan hastalıklara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Eğer siz de nedenini bilmediğiniz şiddetli kasık ağrıları yaşıyorsanız , hemen bir sağlık kuruluşuna başvurarak tedavinizi başlatabilirsiniz. Yapılacak olan incelemeler sonucunda kasık ağrınızın sebebini öğrenerek tedavi sürecinize başlayıp, şiddetli kasık ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal