SADAT kimdir, nedir? SADAT açılımı nedir? SADAT kuruluş amacı nedir?

Askeri bir danışmanlık şirketi olan SADAT hakkında bir çok insan internet üzerinden araştırma yapmaya devam ediyor. Peki SADAT kimdir, nedir? SADAT açılımı nedir? SADAT kuruluş amacı nedir? SADAT hakkında merak edilenler haberimizde...

13.05.2022-16:27 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-16:27) SADAT kimdir, nedir? SADAT açılımı nedir? SADAT kuruluş amacı nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TÜİK, MEB ve Et ve Süt Kurumu binaları önüne giderek açıklama yapması ekonomi ve siyaset gündeminde oldukça konuşulmuştu. Kılıçdaroğlu’nun son olarak SADAT binasına gitmesi SADAT hakkındaki araştırmaların oldukça hızlanmasına sebep oldu. SADAT kimdir, nedir? SADAT açılımı nedir? SADAT kuruluş amacı nedir? gibi soruların yanıtlarını öğrenmek isteyen kişiler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor.

SADAT kimdir, nedir?

SADAT binasının önüne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bina önünde yaptığı açıklamasında "Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Seçimin güvenliği sarsılırsa sorumlusu burasıdır. Buraya geldik kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar." ifadelerine yer vermişti.

SADAT nedir

Tam adıyla Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş., Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık şirketidir. 28 Şubat 2012 tarihinde emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT, uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır.

Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi dışında emekli 23 subay ve astsubay tarafından kurulan SADAT’ın Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Tanrıverdi’nin oğlu Mehdi Tanrıverdi’dir. Şirket içerisinde yaklaşık olarka 200 emekli TSK personeli görev yapmaktadır.

SADAT kuruluş felsefesini ‘’"Silahlı Kuvvetlerin ve İç Güvenlik Güçlerinin organizasyonu, iç güvenlik ve savunma alanında stratejik danışmanlık, iç güvenlik ve askeri eğitim ile donatım alanlarında hizmet vererek, İslam Ülkeleri arasında savunma ve savunma sanayi işbirliği ortamı oluşturmayı ve İslam Dünyasının kendine yeterli bir askeri güç olarak da Dünya Süper Güçleri arasındaki hak ettiği yerini almasına yardımcı olmaktır." sözleriyle ifade etmiştir.

SADAT’ın merkezi İstanbul’un Beylikdüzü ilçesindedir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal