Saçlarınız Dökülüyorsa Bu Besinleri Tüketin

Stres, düzensiz beslenme, hava kirliliği gibi nedenlerle dökülen saçlara engel olmak ve hatta yeni saç oluşumunu desteklemek aslında zannettiğinizden daha kolay. Bu yüzden beslenme önemli bir faktör. Peki yetersiz beslenmenin sebep olduğu saç dökülmesi nasıl önleyebilir? İşte detaylar...

13.07.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-09:35) Saçlarınız Dökülüyorsa Bu Besinleri Tüketin

Saç dökülmesi büyük oranda kalıtsal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Fakat bunun yanında yetersiz beslenmeden kaynaklı oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinin de saç dökülmesine yol açtığı bilinmektedir. Saç dökülmesi için beslenme düzeyine önem verilmeli ve bazı besinlerdeki vitamin ve minerallerden fazlasıyla yararlanılmalıdır.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENİ NEDİR?

Kalıtsal nedenlere bağlı olarak genellikle saçlarınızda dökülmeler oluşur. Ancak yetersiz beslenmede saçlarınızın dökülmesinde önemli bir faktördür. Çünkü yetersiz beslenme sonucunda vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller alınamamış olur. Buna tepki olarak da saçlarda dökülmeler gerçekleşir.

Saçlarınızın neden döküldüğünü ilk olarak bir uzmana göstererek öğrenmelisiniz. Eğer saçlarınız kalıtsal nedenlere bağlı olarak dökülüyorsa bunu beslenmenizi düzenleyerek durdurmanız mümkün değildir. Fakat saçlarınızın daha sağlıklı görünmesini ve dökülmenin yavaşlamasını doğru bir beslenme programıyla sağlayabilirsiniz.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ HANGİ BESİNLER ENGELLER?

YEŞİL YAPRAKLI BESİNLER

Demir bakımından oldukça zengin olan yeşil yapraklı besinler demir eksikliğinin neden olduğu saç dökülmesini durdurabilir. Çünkü saç dökülmesinin ana sebeplerinden biri demir eksikliğidir ve bunu da saçların incelmesi ve dökülmesi ile belli eder. Demir eksikliği, kandaki oksijen seviyesini düşürür. Bu da organların ve saç köklerindeki hücrelerin yeterince oksijen alamamasına neden olur.

MEYVELER

Meyveler, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından zengindir. C vitamini vücudunuzdaki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olurken ısı, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğinin sebep olduğu yıpranan saçların sağlığını da korumada yardımcıdır. Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta olmak üzere C vitamini içeren meyvelerle saçlarınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

KURUYEMİŞLER

Saç dökülmesini durduran bir diğer besin de kuruyemişlerdir. Saçların normal uzama döngüsünün korumasında E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve sülfür içeren kuruyemişler fazlasıyla etkilidir. Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişler saçlara doğal parlaklık verirken yerfıstığı saç dökülmesine neden olan tiroid bezi sorunlarını engelleyen iyot bakımından zengindir.

DENİZ ÜRÜNLER

Saç dökülmenizi engelleyerek saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olabilecek tüketmeniz gereken besinlerden bir diğeri ise deniz ürünleridir. Balık, karides gibi deniz ürünleri saç köklerini güçlendiren ve hormonları dengelemeye yardımcı olan çinko içerir. Erkek tipi saç dökülmesinde çinko eksikliyle sık karşılaşılmaktadır. Dolayısıyla hafta da 2 ya da 3 kez deniz ürünleri tüketmenizde fayda vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal