Sacit Aslan ile Mehmet Aslan’ın Miras Kavgası

Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan tarafından imzalanan ve 3 çocuğunun mirastan feragat ettiği sözleşmede kardeşi Mehmet Aslan'ın usulsüzlük yaptığını iddia eden Sacit Aslan, soluğu savcılıkta aldı. Sacit Aslan, kendisine ait olan payı kardeşinin hile ile himayesine geçirdiği belirterek Mehmet Aslan'ı ihbar etti

08.09.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-11:44) Sacit Aslan ile Mehmet Aslan’ın Miras Kavgası

On beş yıl önce hayatını kaybeden Fahrettin Aslan'ın vefatından bir ay sonra mahkeme tarafından yapılan ve 24 pay olarak belirlenen mirasın 6 payı eşi Zeynep Arzu Aslan'a, 3 payı oğlu Selçuk Aslan'a, 3 payı kızı Esin Aslan'a ve 12 payı Mehmet Aslan'ın oldu.Sacit Aslan, Esra Aslan ve Atilla Aslan ise feragat sözleşmesini imzalayarak mirastan pay alamadı. Babaları tarafından kandırıldıklarını öne süren Sacit, Esra ve Atilla Aslan, sözleşmenin iptalini istedi.

Günaydın'da yer alan habere göre; Atilla Aslan'ın feragatin iptali için açtığı davanın kabulüne karar verildi. Babasını 'haksız tehdit, psikolojik cebir ve baskıyı aşan korkutmayla mirastan feragat sözleşmesi imzalatmakla' suçlayan Sacit Aslan, mirastan feragat etmesi için kendisine ödenmesi gereken 500 bin liranın ödenmediğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçük kardeşi Mehmet Aslan'ın dolandırıcılık yaptığını iddia eden Sacit Aslan, yeniden mahkemeye başvurdu. Sacit Aslan, kardeşi Mehmet Aslan’ın feragat sözleşmesinin iptali için açılan davada hile yaptığını ve kendisine ait payı haksız şekilde elde ettiğini öne sürdü. Sacir Aslan’ın ihbarının ardından Mehmet Aslan hakkında soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Kurulu, 2007 tarihli raporunda; ölüm döşeğinde bazı çocuklarının mirastan feragat etmesi için sözleşme imzalatılan Fahrettin Aslan'ın noter işlemlerinin yapıldığı tarihte fiil ehliyetine haiz olmadığının belirtildiği iddia edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal