Saç Güçlendirici Doğal Maske

Saç güçlendirici doğal maske sayesinde saçlar kendine geliyor. Hangi maske hangi işe yarıyor. Sizin için maskeleri özel olarak değerlendirdik! Haberimizin devamına göz atarak çok daha detaylı bir biçimde bilgi sahibi olma imkanını elde edebilirsiniz.

15.06.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:52) Saç Güçlendirici Doğal Maske

Saç güçlendirici doğal maske sayesinde saçlar kendine geliyor. Hangi maske hangi işe yarıyor. Sizin için maskeleri özel olarak değerlendirdik! Haberimizin devamına göz atarak çok daha detaylı bir biçimde bilgi sahibi olma imkanını elde edebilirsiniz. Saç güçlendiren maskelerin içeriğinde neler olması gerektiği ve bakım ipuçları hakkında aklınıza takılan bir husus olursa haberimizin devamına göz atın!

SAÇLARI DOĞAL YAĞLAR İLE GÜÇLENDİRİN!

Saç güçlendirici doğal maske kapsamında kullanılan maddelerin kalitesi ve doğallığı büyük önem arz ediyor. Özellikle zeytinyağı ya da diğer doğal yağları kullanıyorsanız soğuk sıkım olmasına dikkat etmelisiniz. Saç derisinin beslenmesinden saç tellerinin eskisi kadar güçlü bir hale gelmesine kadar her alanda zeytinyağından yardım alabilirsiniz. Kullandığınız zeytinyağının soğuk sıkım olmasına da ayrıca dikkat etmelisiniz.

SAÇLARINIZI YIKARKEN SU SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN!

Saç güçlendirici doğal maske kullanımında banyo yapma ve durulama aşaması da oldukça önlemlidir. Yağların saçtan arındırılmasının daha kolay olması için saçınızı su ile ıslatmadan hemen öncesinde direkt olarak şampuanlamalısınız. Bu işlem kuru şampuanlama olarak da nitelendirilmektedir. Daha sonrasında su ile durulama aşamasına geçiş yapmalısınız.
Yıkanırken çok sıcak su kullanmanın saç derisi kapsamında özellikle büyük sorunlara sebebiyet verebildiğini bilmelisiniz. Saç tellerinin daha cılız bir hale gelmesi söz konusu olabiliyor. Özellikle sıcak suyun saç derisinde egzama oluşumuna da davetiye çıkardığı görülmektedir. Bu konuda ılık suda ph dengesi makul olan suların kullanılması daha mantıklı olacaktır.

SAÇLARINIZI AĞIRLAŞTIRACAK OLAN YAĞLARDAN UZAK DURUN

Bazı yağların yapısı oldukça kalın bir haldedir. Bu nedenle saça uyguladıktan sonra saçta ağırlaşmalara sebebiyet verebilmektedir. Saçlarınızı ağırlaştıracak olan her türlü üründen uzak durmanız gerekmektedir. bu alanda özellikle argan yağı gibi hakiki yağların daha ziyade su ile seyreltilerek uygulanmasının saçta oluşan ağırlık hissini de engelleyeceği belirtilmelidir. Saçlarınızı ağırlaştırmasını istemiyorsanız sadece saçlarınızın uçlarına uygulayabilirsiniz. Saç köklerine uygulanmadığı sürece herhangi bir ağırlık ya da saç derisine yapışıklık ve sönüklük meydana gelmeyecektir.

KURU SAÇLARIN BAKIMI NASIL OLMALI?

Saçlarında sönüklük olan ya da uzama sorunu olan saçlara bakıldığı zaman genel olarak saçların kuru olduğunu da göreceksiniz. Kuru saçların bakımı sırasında şu hususlara dikkat edin!

Kuru saçların bakımında sebum dengesini ayarlayacak olan seçeneklerin tercih edilmesine dikkat ediliyor.

Saçların bakımı sırasında alkol bazlı olan ürünlerden kesinlikle uzak durmanız gerekir.

Alkol ve sülfat içeren ürünler uzun vadede saçınızı çok daha kuru bir hale getirecektir. Ürün seçimi saç sağlığınızı yakından ilgilendirir!

Bu detayların yanı sıra beslenme sisteminize suyu da eklemelisiniz. Yetersiz su içme durumunun hem saçlarda hem de ciltte büyük sorunlara sebebiyet verdiği de görülmektedir. Su sizin için hayat kaynağıyken saçlarınızın için de nemin en net kaynağı olacaktır!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal