Saç derisindeki kaşıntı canınıza tak mı etti? Kurtulma yollarını size sunuyoruz!

Saçlarda meydana gelen kaşıntılar, yaşam kalitesini doğrudan etkilemektedir. Kış mevsiminin beraberinde getirdiği soğuk havalar, saç derilerinde oluşan kuruluk, önemli bir rahatsızlık meydana getirmektedir. Saç derisini kaşıntısını önleyici birkaç sağlıklı, doğal önerisine yer vereceğiz. Saç kaşıntısına ne iyi gelir? Saç kaşıntısının nedenleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde…

02.01.2024-17:44 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-17:44) Saç derisindeki kaşıntı canınıza tak mı etti? Kurtulma yollarını size sunuyoruz!

Saç derisi kaşıntısı; stres, yoğun iş temposu, mevsimsel değişiklikler, hormonlar ya da ciltte aşırı maya oluşumu sonucu ortaya çıkan bir cilt sağlığı problemidir. Birden fazla etmenden de etkilenebilir. Saç derisi kaşıntısı artınca çok sık kaşımak zorunda kalırız. Çok kaşıyınca saç derisi zarar görebilir. Sıklıkla devam eden saç derisi kaşıntılarında, kızarıklık ve dökülme gibi sorunlarda mutlaka doktora başvurmak gerekir. Sağlıksız beslenmekte saç kaşıntısı sebebi olabilir. Ayrıca yetersiz saç hijyeni, stres ve terleme de diğer bir faktörler arasında olabilir.  

Kaşıntı sebepleri

Kaşıntılı kafa derisinin bazı sebepleri şunlardır; ‘‘Sedef hastalığı, Egzama, Bit, Şeker hastalığı, Zona hastalığı, Seboreik dermatit’’ Seboreik dermatit, saç derisinde aşırı kuruduğunda ve kepek oluşumu başladığında meydana gelir. Saç derisinden ince, beyaz pulların dökülmesine ve soyulmasına sebep olur. Böyle bir durumda muhakkak doktora başvurmamız gerekir. Uzmanların önerdiği şampuanları kullanmak gerekir.

Saç bakım yağı çok mühim!

Kaşıntılı saç derisinin çözüme kavuşturma yolları; Kış, saç derisinde kuruluk meydana getirir. Saç derisi kuruduğu için kepek oluşur. Sonrasında saçlarınız çok kaşınır. Bu kuruluğa yok etmek için saç derinize bakım yağı uygulayın. Saçlarınız nemlenecek ve beslendiği içinde saçlarınızda kuruluk yok olacaktır.

Elma sirkesi

saç bakımı elma sirkesi faydası

Her derde deva olan ve anti-enflamatuar özelliği bulunan elma sirkesi saç derisinde meydana gelen mantar, kepek birçok hastalığı yok etmede oldukça etkilidir. Sorunlu saç derisine uygulamak için biraz elma sirkesi ve suyu karıştırarak başınıza koyabilirsiniz. Başınızda yaklaşık 10 dakika bekletin. Daha sonra saçlarınızı ılık suyla yıkayın. 

Karbonat

karbonat saç deri kaşıntısına faydası

Saç dersinde de mucizeler yaratan karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Daha sonra bu macunu eşit bir şekilde bütün saç deriniz sürün. Masaj yaparak uygulamayı unutmayın. 15-20 dakika beklettikten sonra saçlarınız karbonattan arındırın. Böylece saçlarınızdaki kaşıntı yok olacaktır.

Defne yaprağı

defne yaprağı saç bakımına etkisi

Bir diğer etkili yöntem ise defne yaprağı mucizesidir. Defne yaprağı saç dersinde oluşan kaşıntı problemlerini hafifletir ve kepek problemini yok eder. Saç derinize uygulamak için 2 bardak kaynamış suyun içine bir çay kaşığı ufalanmış defne yaprağını koyun. Daha sonra bu karışımı güzelce karıştırın. Karışımı yarım saat dinlenmesi için bir kenara alın. Ardından problemli saç derisine masaj yaparak uygulayın. İyice eşit bir şekilde karışımı uyguladıktan sonra yarım saat saçlarınızda bekletin. Son olarak saçlarınız banyoda iyice yıkayıp durulayın.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal