Sabah kahvaltılarınızın tatlandırıcısı! Sağlıklı atıştırmalar listesine 1 numaradan giren meyve!

Keçiboynuzu meyvesinin öğütülerek elde edilen doğal bir besin takviyesi olan keçiboynuzu tozu, besin değerlerini yoğun bir şekilde içerir. Vitamin ve mineral zengini, sağlıklı atıştırmalıklar listesine girdi. Unu ve pekmezi de tüketilen bu besinin faydalarını sizler için derledik.

22.12.2023-12:17 - (Son Güncelleme: 22.12.2023-12:17) Sabah kahvaltılarınızın tatlandırıcısı! Sağlıklı atıştırmalar listesine 1 numaradan giren meyve!

Keçiboynuzu tozu faydaları oldukça çeşitlidir. Smoothie'lerden (Taze meyve ya da meyve suyundan, süt veya yoğurt ilave edilerek yapılan milkshake tarzı bir içecek) tatlılara kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilir ve genel sağlığı desteklemek amacıyla beslenme programına eklenir. Keçiboynuzu tozu faydası İbrahim Saraçoğlu tarafından çokça tavsiye edilmektedir. Lif, protein, vitaminler (A, B1, B2, B3, B6, C), mineraller (kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum) ve antioksidanlar bakımından zengin olan keçiboynuzu tozu, sindirim sağlığından enerji düzeyine, kolesterol kontrolünden kemik sağlığına kadar bir dizi sağlık faydası mevcut. Tozunun çok sık tüketildiği gibi pekmezi de tercih edilmektedir. Sabah kahvaltılarının bir numaralı tatlandırıcısı olarak rağbet görülmektedir.

Sindirimi kolaylaştırır

Keçiboynuzu tozu faydaları

Besin değerleri; lif, protein, vitaminler (A, B1, B2, B3, B6, C), mineraller (kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum), antioksidanlar ve doğal şeker içerir. Bu bileşenler, vücut için önemli olan bir dizi besin maddesini temin eder. Lif içeriği, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir ve kabızlık gibi sorunlara karşı etkili olmaktadır. Kolestrolü düzenlemede yardımcı olmaktadır. Keçiboynuzu, düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolü azaltmaya ve yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) kolesterolü artırmaya yardımcı olabilir. Bu, kalp sağlığını destekleyebilir. 

Birçok faydası mevcut

Keçiboynuzu tozu faydaları

Yapılan azı araştırmalar ile kan şekeri kontrolünü de sağlayan keçiboynuzu aynı zamanda, vücutta serbest radikallerle savaşan antioksidanlar içerir. Bu, hücresel hasarı azaltabilir ve genel sağlığı koruyabilir. Doğal yüksek bir enerji kaynağıdır ve dayanıklılığı artırabilir. İçerdiği; Kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriği nedeniyle keçiboynuzu tozu, kemik sağlığını destekleyebilir. Cinsellik konusunda da geleneksel olarak, afrodizyak etkileriyle ilişkilendirilmiştir. Özellikle erkeklerde cinsel fonksiyonları artırıcı özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır.

Keçiboynuzu tozunu nasıl tüketebilirim?

Keçiboynuzu tozu, her kullanım alanında sağlıklı bir alternatif olarak tercih edilebilir. Ve nerelerde kullanılabileceğine dair bilgileri şu şekilde sizler için hazırladık. Smoothie ve Shake'lerde: Keçiboynuzu tozu, sağlıklı içeceklerin içerisine eklenerek günlük beslenmeye kolayca dahil edilebilir. Bu, smoothie ve shake'lerin besin değerini artırabilir. Tatlılar ve pastalarda keçiboynuzu tozu kullanılarak; tatlılar, pastalar, kurabiyeler ve diğer hamur işlerinde kullanılabilir. Böylelikle besin değerini de yükseltmiş olursunuz. Yoğurt ile karıştırılarak veya müsliye eklenerek sağlıklı bir kahvaltı seçeneği oluşturabilir. Süt veya süt alternatifleri ile karıştırılarak içilebilir. Bu, içilen sütün besin değerini artırabilir. Ev yapımı enerji barları veya atıştırmalıkların içerisinde kullanılarak enerji sağlayıcı bir öğe olarak kullanılabilir. Bazı insanlar keçiboynuzu tozunu kahve veya çaylarına ekleyerek içebilir. Dondurmalarda: Ev yapımı dondurmalara keçiboynuzu tozu eklemek, tatlı bir lezzet ve besin katkısı sağlayabilir. Soslar ve marinatlar için doğal bir tatlandırıcı ve kalınlaştırıcı olarak kullanılabilir. Tablet, kapsül veya diğer takviye formülasyonları içinde bulunabilir. 

Tavsiye niteliği olarak bilgisini paylaştığımız ürünün, mutlaka tüketmeden önce doktorunuza da bilgilendiriniz.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal