S-400'lerin Birinci Kısım Sevkıyatı Bugün Tamamlandı

S-400 hava savunma sisteminin ilk kısmının teslimatının bugün bitirileceğini açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, ABD'den de Patriot sisteminin alınması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

25.07.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-13:20) S-400'lerin Birinci Kısım Sevkıyatı Bugün Tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) alınan bilgiye göre, S-400 hava savunma sisteminin ilk kısmının teslimatı bugün sona eriyor. Bugün paylaşılan açıklamada, "S-400'lerin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na sevkıyatı bugün itibarıyla sona eriyor. Toplam 30 sorti yapıldı" ifadesi kullanıldı.

Askeri kaynaklar, S-400'lerin ikinci grup sevkıyatının da Ankara'ya yapılacağını söyledi. Kaynaklara göre, F-35 eğitimi alan pilot ve personelin ABD'den ayrılması için çalışmalar devam ediyor.

PATRİOT GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Bakanlığın açıklamasında, Patriot hava savunma sistemi için ABD ile görüşmelerin sürdüğü bildirildi. Türkiye'nin F-35 programındaki katılımının askıya alınmasının tek taraflı ve adil olmayan bir karar olduğu vurgulandı. "Ülkemizin F-35 program ortaklığı projesi, askıya alınan bir proje. Şimdilik net olarak iptal edildiği çıkarıldığı ile alakalı bir belge yok" denildi.

"NATO'YU DA OLUMSUZ ETKİLER"

F-35'lerin güvenliğinin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyleyen Bakanlık görevlileri, F-35 programından çıkarılmanın NATO'nun gücünü de olumsuz etkileyeceğini de vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal