Ryanair'in Başkanı: Müslüman Erkekler 'Fişlensin'

Hava yolu şirketi Ryanair'in İcra Kurulu Başkanı Michael O'Leary, Müslüman erkeklerin  havalimanlarındaki tehdidin kaynağı olduklarını ve fişlenmeleri gerektiğini öne sürdü.

22.02.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-09:35) Ryanair'in Başkanı: Müslüman Erkekler 'Fişlensin'

"BOMBACILARIN HEPSİ MÜSLÜMAN"

O'Leary, Times gazetesine verdiği röportajında havaalanlarındaki mevcut güvenlik politikalarını eleştirdi.

Çocuklu bir aileye yönelik kontrollerin azaltılması gerektiğini ifade eden O'Leary, şu şekilde konuştu: "Bombacı kimdir? Bunlar kendi başlarına seyahat eden bekar erkekler olacaklardır. Çocuklu bir aileyse geçip gitsin. Hepsini (aile üyelerini) havaya uçurma şansı sıfır. Bazı şeyleri söyleyemezsiniz çünkü bu ırkçılık olur. Fakat (bombacı) genellikle Müslüman inancındaki bir erkek olacaktır. Otuz yıl önce İrlandalıydı. Tehdit buradan geliyorsa, tehdidi ona göre ele alın."

O'Leary'in bu sözleri ülkedeki Müslümanların tepkisini çekti. İngiltere Müslüman Konseyi'nin açıklamasında, bu ifadelerin ırkçı ve ayrımcı olduğu ifade edilerek, iş adamının İslam karşıtlığı örneği gösterdiği söylendi.

IRKÇI SÖZLER TEPKİ ÇEKTİ

İşçi Partisi Milletvekili Khalid Mahmood ise bu ifadelerin saçma olduğunu söyleyerek, "Aslında 'Müslüman gibi görünüyorlarsa terörist olmalılar' diyor. Bu toplumda ilişkileri geliştirmez; faşist zihniyetteki insanlara katkı sağlar. Almanya'da bu hafta beyaz bir kişi dokuz kişiyi öldürdü. Faşist olup olmadıklarını görmek için beyazları fişlememiz mi gerekiyor? Çok dar görüşlülük yapıyor ve aslında ırkçılığı teşvik ediyor." yorumunu yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal