19.01.2022-17:11 (Son Güncelleme:19.01.2022-17:25)


1

ÜLKEMİZDE İZ BIRAKTI!

ÜLKEMİZDE İZ BIRAKTI!

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Ryan Babel, ülkemizde iz bırakan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde ilk Kasımpaşa forması giyen futbolcu ardından Beşiktaş'ın sonrasında ise Galatasaray'ın formasını terletmiştir. Kariyeri ise bu anlamda futbolcunun oldukça dikkat çekmektedir. Hollandalı yıldız ülkemizde oynadığı takımlarda iz bırakmayı başarmıştır ve önemli başarılarda pay sahibi olmuştur.



2

KARİYERİ OLDUKÇA DİKKAT ÇEKİYOR!

KARİYERİ OLDUKÇA DİKKAT ÇEKİYOR!

Ryan Babel, 19 Aralık 1986 tarihinde Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da doğdu. Futbola ilk olarak ülkesinin Diemen takımında başladı. Ardından ASV takımına transfer oldu. Sonrasında ise Ajax'ın altyapısına gitti. Futbolcu Ajax A takımına yükselmesinin ardından, Liverpool'a transfer oldu. Liverpool'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken futbolcu 2011'de Hoffenheim'a transfer oldu. Sonrasında Ajax'a geri dönen futbolcu, 2013 yaz transfer döneminde ülkemizde Kasımpaşa'ya transfer oldu.



3

TÜRKİYE'DE İLK KASIMPAŞA'DA OYNADI

TÜRKİYE'DE İLK KASIMPAŞA'DA OYNADI

Ryan Babel, Kasımpaşa'dan sonra sırasıyla Al Ain ve Deportiva La Coruna'ya transfer oldu. Sonrasında ise 2017 yılında Beşiktaş'a transfer olarak ses getirdi. Beşiktaş'ın ardından ise İngiliz ekibi Fulham'a transfer oldu. Fulham'dan sonra ise Galatasaray'ın yolunu tuttu. Galatasaray'a transferinin ardından 2020'nin Ocak ayında Ajax'a kiralandı. Ajax'tan 2020'nin yaz transfer döneminde Galatasaray'a geri döndü ve hala Galatasaray takımının futbolcusudur.



4

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Kariyerinde pek çok takımda oynayan yıldız futbolcu; Diemen, ASC, Ajax, Liverpool, Hoffenheim, Kasımpaşa, Al Ain, Dep La Coruna, Beşiktaş, Fulham, Galatasaray takımlarının formasını terletti.



5

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Ryan Babel ana mevkisi olan, sol kanat olmasının dışında santrafor ve sağ kanat olarak görev alabilmektedir.



6

KARİYERİNDE KAÇ GOLÜ VAR?

KARİYERİNDE KAÇ GOLÜ VAR?

Ryan Babel kariyerinde çıktığı 609 maçta 126 gol attı ve 81 kez asist yaptı.



7

NERELİDİR?

NERELİDİR?

Ryan Babel Hollandalı'dır. Hollanda Milli Takımı'nın formasını giymektedir.



8

KAÇ YAŞINDADIR?

KAÇ YAŞINDADIR?

Ryan Babel, 19 Aralık 1985 doğumludur. Yani 35 yaşındadır.



9

NE İŞ YAPIYOR?

NE İŞ YAPIYOR?

Ryan Babel futbolcu olmasının yanı sıra rap şarkıcısıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR