21.04.2020-17:15 (Son Güncelleme:25.04.2024-10:09)


1

Rüyaları Kontrol Edebilen Eldiven Tasarlandı

Rüyaları Kontrol Edebilen Eldiven Tasarlandı

Rüyalar insanlık tarihinde gizemini korumaya devam eden konular arasında bulunuyor. Zira rüya ile ilgili çalışmalar da oldukça popüler. ABD’de bir grup bilim insanı ise bilincin kilidini açabilmek için rüyaları kontrol etmeye yarayan bir akıllı eldiven geliştirdi. Eldiveni deneyen kişiler de hikaye yazma becerileri güçlendi.



2

Rüya Mühendisliği olarak adlandırılan bu çalışma alanında rüyaların sırrını çözmek kadar beynin de merak edilen pek çok şifresini de çözmek amaçlanıyor.



3

Son olarak ABD’nin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden bilim insanları, rüyalarda kontrollü değişiklik yapabilmelerini sağlayan bir eldiven geliştirdi.



4

İnsanlar derin uykuya geçmeden hemen önce bir bilinç aşamasında bulunuyor. Rüyalar da bu aşamada görülüyor. Dermio adı verilen akıllı eldiven üzerindeki sensörler aracılığı ile kişinin hangi uyku durumunda olduğunu anlayabiliyor.



5

Bilinçaltı durumuna geçildiğinde bir işaret beliriyor. Rüyalara bu eldiven sayesinde müdahale etmeyi deneyen bilim insanları, yaratıcı fikirlerin üretilmesinde, korkuların yenilmesinde ve travmaların tedavisinde rüya yönetiminin etkili olacağını düşünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR