Rutubetli Odada Yatmanın Zararları

Evde zararsız gibi gözüken küf aslında birçok hastalığa davetiye çıkaran olumsuz bir faktör. Rutubetli bir odada uyumanın zararları ise sanılandan daha tehlikeli! Rutubetli odada yatmanın zararları nelerdir? Küf alerjisi nedir, belirtileri nelerdir?

29.07.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 15.12.2021-12:14) Rutubetli Odada Yatmanın Zararları

Evde zararsız gibi gözüken küf aslında birçok hastalığa davetiye çıkaran olumsuz bir faktör. Uzmanlar, bedensel ve zihinsel yorgunluğu önlemek için rutubetli evlerden uzak durmanız gerektiğinin altını çiziyor. Rutubetli bir odada uyumanın zararları ise sanılandan daha tehlikeli! Rutubetli odada yatmanın zararları nelerdir? Küf alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Rutubetli odada yatmak baş ağrısı yapar mı?

KÜF ALERJİSİ

Rutubet ve küfün neden olduğu sağlık sorunlarından biri de küf alerjisidir. Küf alerjisi ile birlikte burun akıntısı, burun kaşıntısı, hapşırık ve göz yaşarması meydana gelir. Küf alerjisi bazı durumlarda öksürük, hırıltılı nefes alma ve nefes darlığı gibi belirtileri de beraberinde getirebilir. Solunum yoluna ciddi zararlar veren küf astım krizini tetikliyor.

ROMATİZMAYI TETİKLİYOR

Rutubetin kişi sağlığına bir diğer olumsuz etkisi de romatizma rahatsızlığına davetiye çıkarmasıdır. Maruz kaldığınız rutubet yüzünden eklem ağrıları çekebilirsiniz.

UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

Rutubet kokusu ve yüksek nem uyku problemlerini yaşantınıza dahil eder. Uykusuz kalmak ise beraberinde yorgunluğu ve düşük bir bağışıklık sistemini ortaya çıkarır.

KÜF BAŞ AĞRISI YAPAR MI?

Eğer kronik baş ağrısından şikayetçi olmadığınız durumda, birden başınıza saplanan ağrılar var ise evinizdeki küflerden bir an önce kurtulmaya başlamalısınız. Birden başa saplanan ağrılar, küfün ortaya çıkardığı sağlık sorunlarından en bilinenidir. Baş ağrıları, küf kaynaklı alerjik bir reaksiyonun işareti olabilir. Ayrıca maruz kaldığınız küfler zamanla sinüslerinize zarar vererek bu ağrılara yol açar.

KÜFLER KANA KARIŞIYOR

Vücut tarafından çok rahat bir biçimde emilebilen küf, rahatlıkla kana karışır. Kana karışan küfler, yaşamsal organlarınızı olumsuz bir biçimde etkiler. Birden başlayan ishal, devamlı karın ağrısı ve kasılmalar kana karışan küfün neden olabileceği etkilerden bazılarıdır. Eğer beslenme düzeninizden şüphelenmiyorsanız, bu problemlerin kaynağı evinizdeki küfler olabilir.

SİNİR SİSTEMİNİ ETKİLİYOR

Sinir sistemini etkileyerek beynin fonksiyonlarını kısıtlayan küfün bir etkisi de davranışlar üstünde görülür. Geçerli bir neden olmaksızın kendinizi birden sinirlenmiş veya şiddete eğilimli duygular içinde buluyorsanız, zaman kaybetmeden bir doktora başvurmanızın zamanı gelmiş demektir.

GÖZLERİ TAHRİŞ EDİYOR

Küflerin yol açtığı alerjik belirtiler arasında göz kızarıklığı, göz yanması ve kaşınma mevcuttur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal