Rusya’yı bekleyen ikinci Kiev yenilgisi!

Haber365.com.tr okurları, krizin başladığı ilk günden bu yana bunun önce kontrollü bir tiyatro oyunu olduğunu herkesten önce yorum ve makalelerimizde öğrendiniz. Başından beri çu çatışma ve krizin yeni bir dünya paylaşımı için bir kurgu olduğunu, insanları ve devletleri yönetenleri tamamen korkutana kadar bu çatışmanın dozunu adım adım arttırarak sürdüreceklerin ve bunun da yaklaşık bir buçuk veya iki yıl süre alacağını ısrarla vurguladık.

12.05.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-18:31) Rusya’yı bekleyen ikinci Kiev yenilgisi!

Erdal Şimşek | Analiz

Savaşın 4. Ayındayız ve Rusya şu anda bazı cephelerde kaybetmiş durumda ve kısmen de geri çekiliyor. Öncelikle hemen belirtmeliyiz ki bu güne kadar cephede ölen 30 bin civarındaki Rus ordusu askerlerinin neredeyse yüzde 90’ı Rus olmayan halklardan. Ve bunların çoğu da Moğol, Tatar Yakutlar olmak üzere tamamı Türk boylarından gençler. Yani kan ve gözyaşı henüz Slav olan Rus annelerinin ocağına ve yüreğine düşmedi. Eğer o alev Slav Rus vatandaşlarının ocağına düşerse o zaman Putin diktasının kaç günde yıkılacağını görürüz.

Bunun benzerini 1. Çeçen Savaşı’nda gördük. Rusya’da iktidar ve hatta rejim değişikliğini doğurdu o savaştaki Slav kökenli Rus vatandaşlarının ölümü. Aldığım bilgiler ve gelişen olayları bir araya getirdiğimde İngiltere-ABD-Rusya triosu, bu savaşın toplam insan maliyetinin 10-12 bin civarında olacağını hesaplamış ve bu süreçte de dünyanın (özellikle Türkiye, Avrupa, Pakistan, Hindistan, Meksika ve Çin) paniğe kapılıp önlerine dayatılan yeni düzene teslim olacağı hesaplanmış. Ancak “evdeki hesap çarşıya uymadı.”

Özellikle Türkiye’nin başını çektiği Türk dünyasının başat ülkelerinin yanısıra Meksika, Çin, Pakistan ve Hindistan’ın yanısıra Avrupa’nın en güçlü iki ülkesi Fransa ve Almanya dayatılana boyun eğmedi. Ancak Almanya bu sisteme teslim olmanın hesaplarını yapmaya başladı bile. Fransa ise direniş gücünü minimuma indirdi. Yani Avrupa kanadı teslim oldu olacak ama Türkiye ve Türk dünyası, Asya Pasifik, Meksika’nın başını çektiği Latin Amerika ülkeleri bu dayatmaya hala tam cephe direniyor. Çin daha sakin davranıyor ve hatta bu süreçte Türkiye gibi “akil devlet” konumuna bile yükseldi. Oyun kurucuları bu direniş hattını kırmak için şimdi savaşın yeni bir evresine geçiyorlar. Kısmen de olsa cepheyi Rus topraklarına taşımak ve bir süre sonra da Rusya’nın buna cevap olarak bazı Ukrayna şehirlerini hayalet kente çevirme senaryosu devreye konacak. Bütün Ukraynalıların ölmesi soytarı Zelenskiy’nin umrunda bile değil. Avrupa’nın ve hatta Dünyanın en barışçıl ve kendi halinde olan, üreten, bilgi ve teknolojiyi zirvelere taşımaya çalışan o masum Ukrayna halkının ölümleri bizlere, yani direnişçilere tehdit ve şantaj unsuru olarak sunulacak. Zaten Zelenskiy ve öncesinde de başlayan bir süreçle Ukranya’nın tarım arazilerinin tamamı başta Avrupa olmak üzeri bütün sömürgeci ülkelerin sermayesi tarafından satın alınmış. Ukrayna halkı hala bu gerçeğin tam olarak farkında değil.

Farkına vardıklarında itiraz etmeye mecali kalacak mı çok merak ediyorum. Şu anda Rus ordusunu ikinci bir Kiev Bozgunu bekliyor. Eğer Rus silahlı kuvvetleri ordusu İzyum hattından çekilmezse ağır bir darbe yiyecek. Çünkü Ukrayna ordusu ilerledi ve İzyum İkmal Hattı Ukrayna topçusunun menziline girdi. Ve bilebildiğim kadarıyla o hatta 2 Ukrayna Topçu alayı bulunuyor ve buradaki toplar öyle sıradan toplar değil. Bu obüslerin menzili 70 kilometrenin üzerinde. Yerel kaynaklardan toparladığımız bilgilere göre bu hatta Ukrayna’nın M 777 obüsler bulunuyor. Bunlar da Excalibur mermileri kullanıyor. Ve yine hafızam beni yanıltmıyorsa, müttefikleri Ukrayna’ya 100 binin üzerinde Excalibur mermisi göndermişti. Top ve topçu mermisi arasındaki aritmetiğe bakarsanız burada Rus güçlerinin kaç gün boyunca seri topçu ateşi altında tutulacağını görürsünüz. Bir topçu alayı 70 civarında top bulunur. Ve iki alay 150 civarında top demektir. Bunun üçte biri civarındakinin görev dışığı kaldığını hesaplarsak yaklaşık yüz civarında M 777 var demektir. Bu da her topa bin mermi demek.

Namlu soğutması topun dinlenmesi, ateş mekanizmasının yenilenmesi vs gibi işlemleri göz önünde bulundurduğumuzda ortalama 10 gün ile 2 hafta arası bu toplarla Tus ikmal yolları vurulur demektir. Savaş koşullarında eğer ikmal yolunuz üç kere vurulduysa artık o yolu kullanmazsınız. Ve bu da Rusların ikinci bir yenilgisi; akabinde de savaşın Rus topraklarına taşınması demektir. Plan çok iyi işliyor. Dünyayı germeye devam edecekler. Ne var ki hesapta olmayan açlık yokluk ve yoksulluk bütün dünyayı saracak.

Özellikle bir iki ay sonra bütün dünyayı hiper enflasyon kasıp kavuracak. Almanya son 40 yılın yüksek enflasyonunu yaşıyor. Sosyal hareketlilik Almanya ve Fransa’da başlatılacak kanaatindeyim. Ve buralardaki iktidar değişikliği ya da iktidarların önlerine konan Vebalı lokmayı yemeleri ile bu kriz de yine adım adım sona erdirilecektir. Bu krizin bir diğer hedefi de Rusya’yı Kuzeybatıdan da kuşatmak olduğu gün gibi ortada. Finlandiya ve İsveç’i NATO’ya alarak tamamen çevrelemek istiyorlar. Burada Türkiye için bir şans demektir. Adı geçen her iki ülke de Türkiye’Ye yönelik bütün terör ve terörist faaliyetleri destekliyor. Türkiye, bu iki ülkenin NATO’ya üyelik şartı olarak hem terör örgütlerine hakettikleri sıfatı vermesi hem istenilen teröristlerin iade edilmesi hem de Suriye4nin kuzeyindeki Terör Koridorunun fesih edilmesini resmi anlaşma ile teminat altına aldıktan sonra bu ülkelerin NATO üyeliğine onay vermelidir. Türkiye bu gerginlik tiyatrosunun tuluatını kendi lehine çevirmelidir. Yoksa büyük bir tarihi fırsatı kaçırmış oluruz.

Erdal Şimşek, haber365.com.tr Yayın Kurulu üyesidir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal