Rusya'nın İlk Koronavirüs Aşısı Sputnik V Halkın Kullanımına Açıldı

DSÖ'nün aşı bulunamayacak açıklamalarının ardından Rusya, aşı bulduğunu duyurmuş ve Putin ilk olarak kızında denediğini ifade etmişti. Rusya'nın koronavirüs aşısı Sputnik V halkın kullanımına açıldı.

08.09.2020-11:06 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-12:18) Rusya'nın İlk Koronavirüs Aşısı Sputnik V Halkın Kullanımına Açıldı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hayat durma noktasına gelmiş ve ülkeler aşı çalışmalarına başlamıştı. Rusya ilk koronavirüs aşısı kısa sürede üretti.

RUSYA KORONAVİRÜS AŞISINI HALKA AÇTI

Rusya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Rusya Sağlık Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'SPUTNIK V AŞISI DOLAŞIMA AÇILDI'

'Rusya Sağlık Bakanlığı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından yeni koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik geliştirilen 'Gam-COVID-Vac' (Sputnik V) aşısının ilk partisi, Roszdravnadzor laboratuvarlarında gerekli kalite testlerini geçti ve dolaşıma açıldı'

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in aşıyı kızına yaptırmış olduğunu açıklamasının ardından Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, klinik deneylerde 3. aşamada olduklarını ve denemelerin bu hafta yapılacağını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal