Rusya'nın düşman ülkeler listesinde kimler var? Putin hasım ülkeleri yayınladı Yunanistan'ı bir korku aldı

Ukrayna'ya saldırarak bütün dünyayı karşısına almış olan Rusya lideri Valdimir Putin, kendilerine karşıt politika yürüten ülkeler için yaptığı "hasım ülkeler" listesine Danimarka, Yunanistan, Slovenya, Hırvatistan ve Slovakya'yı da kattı.

23.07.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-17:45)

Konuya dair yapılan açıklamada,  "Hükümet, yurt dışındaki Rus konsolosluk ve diplomatik misyonlarına dostça olmayan eylemlerde bulunan yabancı devletlerin listesini güncelledi. Listeye Yunanistan, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan ve Danimarka eklendi" ifadeleri yer aldı.

Personel sayısı azaltıldı

Listeye katılan ülkelerin diplomatik temsilciliklerde görev alacak personel sayılarının sınırlandırıldığı belirtilerek, "Yeni kararnameye göre Yunanistan'a 34, Danimarka'ya 20, Slovakya'ya 16 kişilik sınır getirildi"  denildi. Slovenya ile Hırvatistan temsilciliklerinde ise hiç personel bulunmayacak.

Listenin başında ABD ve Çekya yer aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen sene Nisan ayında "hasım ülkeler" kararnamesine imzasını atmıştı. Rusya'nın oluşturduğu bu listeye yazılan ilk isimler geçen yıl Mayıs'ta ABD ve Çekya olmuştu.

 rusya düşman ülkeler

Tahıl gemileri İstanbul'a geliyor!

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı dünya büyük bir gıda krizinin içine girdi. Kriz sonrası Türkiye'nin attığı arabuluculuk adımları sonuç verdi. İstanbul'da atılan imza sonrasında boğazda geçmek için bekleyen gemiler boğazı geçmeye başladı. Bu gelişme gıda fiyatlarında yaşanan artışa da çare olacak.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal