Rusya'nın Ankara'daki Bulunan Askeri Ataşesi Genelkurmaya Çağrıldı

Suriye'de rejim kuvvetlerinin Türk gözlem noktasını hedef almasından sonra Rusya'nın Ankara'daki Askeri Ataşesi Genelkurmaya çağrıldı. Rus görevliye, rejimin en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi

28.06.2019-16:40 - (Son Güncelleme: 28.06.2019-16:30)

Esed rejimi İdlib'e son dönemde saldırılarını oldukça sıklaştırdı. Gece Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 10 numaralı gözlem noktasına havan ve top atışıyla saldırı gerçekleştirdi. Bir askerimiz şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Yaralanan askerler bölgeden hemen tahliye edildi, Türkiye'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Saldırıya ilişkin Ankara harekete geçti. Rusya'nın Ankara'daki Askeri Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığı'na çağrıldı. Suriye Rejimi'nin saldırılarının en ağır şekilde cezalandırılacağı aktarıldı.

ÇOK SAYIDA REKİM DESTEKÇİSİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ  

Türk Silahlı Kuvvetleri, rejim ve destekçilerinin bulunduğu bölgeyi sabah saatlerine kadar obüs ve tanklarla yoğun şekilde ateş altına aldı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre saldırı yapılan bölgede çok sayıda rejim ve destekçisi etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kasıtlı olarak düzenleyen saldırıya bölgedeki ateş destek vasıtaları ile misliyle karşılık verildiğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal