Rusya’dan yeni Wagner açıklaması: Operasyonlarına devam edecekler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, paralı asker grubu Wagner ile yaşanılan kriz sonrasında açıklamalarda bulundu. Lavrov, ‘’Wagner ayaklanması Rusya'nın dostlarıyla ilişkilerini değiştiremeyecek. Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerini sürdürecek." dedi.

26.06.2023-17:21 - (Son Güncelleme: 26.06.2023-17:21)

Tüm dünyanın gündeminde yer alan Rusya-Wagner krizi, Belarus lideri Lukaşenko’nun gayretleri sonucunda aşıldı. Konu hakkında Kremlin’den yeni bir açıklama yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Wagner'in Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki operasyonlarına devam edeceğini söyledi.

Cepheye geri döndüler

Paralı asker ordusu Wagner'in isyan başlattığı Rusya 1 gün içinde kabusu yaşadı. Wagner güçleri başkent Moskova'ya ilerlerken Belarus'un araya girmesiyle isyan 24 saat sonunda anlaşma yoluyla sona erdi. Wagner lideri Prigojin'in Belarus'a gitmesine karar verilirken, askeri güçler ise savaş meydanına gönderildi. Söz konusu gelişmeler takip edilirken Rusya'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Rusya Wagner Krizi

Faaliyetlerini sürdürecekler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, verdiği bir röportajda "Wagner ayaklanması Rusya'nın dostlarıyla ilişkilerini değiştiremeyecek. Wagner, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerini sürdürecek. Wagner üyeleri orada eğitmen olarak çalışıyor. Bu iş elbette devam edecek" ifadelerini kullandı.

Wagner’den açıklama 

Wagner Lideri Yevgeny Prigozhin'in hafta sonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yönetimini sarsan bir isyana öncülük ettiği Rusya'nın Wagner paralı asker grubunun karargahı Pazartesi günü 'normal modda' çalıştığını söyledi.

Saint Petersburg'da bulunan ofisten yapılan açıklamada 'Yaşanan olaylara rağmen merkez, Rusya Federasyonu yasalarına uygun olarak normal modda çalışmaya devam ediyor' ifadesine yer verildi.

Açıklamada Wagner'in Rusya'nın geleceği için çalıştığının altı çizildi ve destekçilere teşekkür edildi.

Wagner ofisi, Prigojin’in anlaşmayı doğrulamadığını ve uygun iletişim bulduğunda tüm soruları yanıtlayacağını söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal