Rusya'dan Türkiye'ye Ortak Helikopter Üretimine Açığız Daveti

Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde iş ortaklığına açık olduklarını söyledi.

26.08.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-15:56) Rusya'dan Türkiye'ye Ortak Helikopter Üretimine Açığız Daveti

Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Moskova'da gerçekleştirilen 'Armiya-2020' etkinliğinde, Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretimi yapımında iş ortaklığına açık olduklarını belirtti. Türkiye'ye yangınla mücadeleye karşı 3 tane Ka-32 helikopteri teslim edildiğine dikkat çeken Boginskiy, 'Aldığımız bilgilere göre oldukça etkililer. Bu iş birliğinin ilk adımıdır.' şeklinde konuştu.

'İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ'

Türkiye ve Rusya arasında teknoloji ve üretim meselesinde da iş ortaklığı gerçekleştirilebileceğine vurgu yapan Boginskiy, şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde iş birliğine açığız. Konu pazar durumu ve üretilecek ürünlerin geleceğiyle ilgili. Bu alanda iş birliğini görüşmeye hazırız. Ekonomik veriler üzerinde kararlar alarak pazar, hacim konularıyla başlamak gerekiyor.'

ORTAK HELİKOPTER ÜRETİMİ İHTİMAL DAHİLİNDE

Boginsky, 2019'da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moskova ziyaretinde yaptığı müzakerenin akabinden AA'ya yaptığı açıklamasında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) üretimi yapılan parçaların, Rusya'da kullanılabileceğini ifade ederek, 'Rusya olarak Türkiye ile ortak helikopter üretimini de ihtimal dahilinde görüyoruz.' diye konuşmuştu.

'İŞ BİRLİĞİ AÇISINDAN UMUT VAAT EDEN BİR ALAN'

Ka-32 helikopterlerinin Türkiye'nin yanında Avrupa'nın farklı ülkelerinde de kullanıldığını ifade eden Boginskiy, şu açıklamalarda bulundu:

'Ka-32'lere yönelik talebin artacağını öngörüyoruz. Bu helikopterleri güçlendiriyoruz ve 2022'de kapasitesi, havacılık elektroniği ve motoru daha geliştirilmiş bir helikopter olacak. İş birliğimiz açısından bunu umut vaat eden alanlar arasında görüyoruz ve diğer alanlara da açığız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal