Rusya'dan Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Yönelik Açıklama Geldi!

Rusya’nın haber ajansı Anna News’in yaptığı haberde, Türk ordusunun, Suriye’de 4 farklı noktaya eş zamanlı harekat düzenlemek için emir beklediğini duyurdu.

18.10.2021-17:43 - (Son Güncelleme: 18.10.2021-17:55) Rusya'dan Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Yönelik Açıklama Geldi!

Rusya’nın haber ajansı Anna News’in yaptığı haberde, Türk ordusunun, Suriye’de 4 farklı noktaya eş zamanlı harekat düzenlemek için emir beklediğini duyurdu. Türkiye’nin Suriye’de haraket düzenleyeceği dört nokta; Tel Rıfat, Menbiç, Ayn İssa, Tel Tamr olarak belirtildi. Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası askeri operasyonunu değerlendiren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, tüm askeri hazırlıkların Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurması gerektiğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye'nin Suriye'de muhtemel askeri harekatına ilişkin açıklamada bulundu.

SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI DUYULMALI

Rus haber ajansının, Türkiye’nin Suriye’ye yapacağı harekat ile ilgili yaptığı haber sonrası konu ile ilgili Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, ‘Biz, önceden olduğu gibi Suriye'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve siyasi bağımsızlığına saygı gösterilmesinden yanayız. Bu bizim ilkesel tutumumuz, Türkiye de dahil tüm ortaklarımızla temaslarımızda bunu esas alıyoruz’ dedi. Suriye'nin egemenliğinin Suriye topraklarının tamamında tesis edilmesi gerektiğini öne süren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, ‘Suriye'de terörle mücadelede sona geliniyor, doğal olarak buna devam edilmesi gerekiyor. Askeri hazırlıklara gelirsek, bu hazırlıklar Suriye egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmasını göz önünde bulundurmalı’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal