Rusya'dan şok açıklama: Ukrayna, İHA ile saldırı girişiminde bulundu

Rusya, komşusu Ukrayna'nın Rostov, Tula ve Kaluga bölgelerine yönelik gerçekleştirilen saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. İki ülke arasında tansiyonun yükseldiği bu olay, bölgesel istikrarsızlığı artırma potansiyeline sahip bir gelişme olarak ön plana çıkıyor.

11.01.2024-12:00 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-17:53) Rusya'dan şok açıklama: Ukrayna, İHA ile saldırı girişiminde bulundu

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen saldırı girişimine dair bir açıklama yaparak, sınır bölgelerindeki Rostov, Tula ve Kaluga'ya yönelik saldırı teşebbüsünün engellendiğini belirtti. FSB yetkilileri, saldırı girişiminde bulunan unsurların etkisiz hale getirildiğini ve bölgedeki güvenliğin sağlandığını ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rostov bölgesi ile Moskova yakınlarındaki Tula ve Kaluga bölgelerine yönelik insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdiği saldırı girişimini bildirdi. Bakanlık, Ukrayna'nın gece ve sabaha doğru Rusya topraklarına yönelik gerçekleştirdiği "terör saldırısı" girişiminin başarıyla engellendiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rostov bölgesinde 2, Moskova yakınlarındaki Tula ve Kaluga bölgelerinde ise birer uçak tipi İHA'nın havada imha edildiği belirtildi. Saldırı girişiminin önlenmesiyle ilgili detaylar açıklanmazken, bakanlık Ukrayna tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen bu saldırının ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu vurguladı. Ukrayna hükümetinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal