Rusya'dan Pis Libya Oyunu

Libya'ya asker, şebbiha ve silah yığıyor...

27.06.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-16:30) Rusya'dan Pis Libya Oyunu

Libya'da Hafter'i destekleyen ülkelerin oyunları devam ediyor. Ülkede iç karışıklık yaratan terörist Hafter'in Türkiye'nin de desteği ile bölgeden uzaklaştırılması ve baskı altına alınması arkasındaki güçleri de derinden yaraladı. Özellikle Fransa, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan hükümetleri yaptıkları açıklamalarda BM'nin eteğine sarıldı. Bölgede Hafter'in yanında olan ve BM'nin tanıdığı resmi hükümeti tanımayan ülkelerin güç kaybından sonra BM'ye koşması ise uluslararası arenada 'Komedi' olarak nitelendirildi. Bölgede güç kaybeden Rusya'dan da yeni bir hamle geldi.

Libya'da daha önce Wagner Grubu ile hakimiyet kurmaya çalışan Rusya istediğine ulaşamazken Suriyeli paralı askerlere başvurdu. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya hükümeti sözcüsü yaptığı açıklamalarda, Sirte'nin güneyinde bulunan Kardabiye 11'den fazla Rus kargo uçağının indiğini belirtti. Kargo uçaklarının içinde Suriyeli paralı askerlerin olduğu bildirilirken, silah ve mühimmatların da Libya'ya taşındığı aktarıldı. Öte yandan Sirte'ye 6 adet Pantsir'in konuşlandırıldığı da hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamalar arasında yer aldı. 

Pantsir

(Pantsir)

Bölgede karşısına tüm ülkeleri alarak resmi hükümetin yanında duran Türkiye ise bu konuda da Libya'ya desteğini sürdürmeye devam edyior. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İHA ve SİHA'lar, Rusla'nın Libya'ya yığdığı bütün Pantsir hava savunma sistemlerini adım adım takip edip konuşlandığı yeri lazer noktalama yöntemi ile belirliyor. Türk SİHA ve İHA'lar Rus hava savunma sistemi olan Pantsirler tarafından görülemezken bu durum Rusya karşısında avantaj olarak görülüyor.

Türkiye, resmi hükümetin yanında yer almaya devam ederken, Libya'da Hafter'in dağıttığı alanları da toparlama çalışmalarını sürdürüyo. Türk askeri güvenliğin sağlandığı bölgelerde yere dayalı olan mayınların temizliğine devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal