Rusya’dan Fransa’ya sert uyarı: ‘Sizin için sorun olur’

Rusya ile Fransa savunma bakanları arasında yapılan görüşmede soğuk rüzgarlar esti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu’ya yönelik olarak Ukrayna’ya asker göndermelerinin onlar için sorun olabileceğini söyledi.

04.04.2024-10:12 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:45)

Rusya Savunma Bakanlığı, Fransa tarafının yoğun talebi üzerine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmenin gündeminde Moskova’da gerçekleştirilen terör saldırısının yer aldığı belirtildi.

‘Ukrayna ve Batılı ülkeler terör saldırısına karışmadı’

Açıklamaya göre, Lecornu'nun, Moskova'daki "Crocus Hall City" konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili başsağlığı dilediği ve "Lecornu'nun, aynı zamanda sorumluluğu (terör örgütü) DEAŞ'a atarak, Ukrayna ve Batılı ülkelerin terör saldırısına karışmadığına dair ısrarla ikna etmeye çalıştığı" ifadeleri yer aldı.

Rus Bakan Şoygu'nun ise terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın tamamlanacağını ve sorumluların cezalandırılacağını vurguladığı belirtildi. Ayrıca, terör saldırısının organizasyonunda Ukrayna'nın izlerine dair bilgilerin bulunduğu kaydedildi.

Rusya’dan Fransa’ya sert uyarı: ‘Sizin için sorun olur’

‘Sizin için sorun olur’

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; açıklamada, Şoygu'nun, Fransız mevkidaşı Lecornu'ya, "Kiev rejimi, Batılı küratörlerin onayı olmadan hiçbir şey yapmıyor. Umarız bu olayda bu işin arkasında Fransız istihbaratı yoktur." dediği aktarıldı. Görüşmede Ukrayna meselesinin de ele alındığı belirtilen açıklamada, "Elysee Sarayı'nın Ukrayna'ya Fransız askeri birliği gönderilmesi yönündeki açıklamalarına ilişkin Sergey Şoygu, bunların pratikte uygulanması halinde bunun bizzat Fransa için sorun yaratacağını belirtti." bilgisi verildi.

Ukrayna konusunda diyaloğa hazır olunduğu kaydedilen açıklamada, "(Diyaloğun) Başlangıç noktalarında İstanbul Barış İnisiyatifi temel alınabilir. Rusya'nın katılımı olmadan Cenevre'de toplantı yapılmasının bir anlamı yok." ifadeleri kullanıldı. Öte yandan, Fransa Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Lecornu'nun, konser salonuna yapılan terör saldırısıyla ilgili Rus mevkidaşına "Fransa'nın elinde bu saldırı ile Ukrayna arasında bağ kurulmasına neden olacak bilgi bulunmadığını" söyleyerek, Rusya'dan bu durumu istismar etmeye son vermesini istediği kaydedilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal