Rusya’dan dikkat çeken iddia: NATO’ya karşı yeni bir askeri ittifak kurulabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD hegemonyasından bıkan ülkelerin NATO’dan ayrılarak yeni bir askeri ittifak kurabileceğini öne sürdü. İşte ayrıntılar...

23.01.2023-09:34 - (Son Güncelleme: 23.01.2023-17:42) Rusya’dan dikkat çeken iddia: NATO’ya karşı yeni bir askeri ittifak kurulabilir

Telegram hesabından dikkat çeken bir açıklama yapan Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Almanya’da gerçekleştirilen ve Ukrayna’ya askeri yardım tedarikinin tartışıldığı toplantının sonuçlarını değerlendirdi. Medvedev, Ramstein'daki toplantı ve ağır silahların Kiev'e tahsisi, düşmanlarımızın çok uzun bir süre bizi yıpratmaya, daha doğrusu yok etmeye çalışacağı konusunda hiçbir şüpheye yer bırakmıyor. Yeterli silahları da var. Gerekirse yenilerini üretmeye başlarlar. Bu nedenle, yanılsamalara kapılmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

NATO’ya karşı yeni bir askeri ittifak kurulabilir

Sputnik'te yer alan haberde mevcut durumdan yaptığı çıkarımları sıralayan Medvedev, "Birincisi, çok zor olacak. İkincisi, uzun süreli bir çatışma durumunda, günün birinde Amerikalılardan ve onların kısırlaştırılmış köpek sürülerinden bıkan ülkeler yeni bir askeri ittifak oluşturacaktır. Bu, insanlık tarihinde uzun savaşlar sırasında hep olmuştur" dedi.

Rusya NATO Askeri İttifak

Olası yeni ittifak kurulduktan sonra ABD'nin en nihayetinde eski Avrupa'yı ve talihsiz Ukraynalıların kalıntılarını bir kenara atacağını belirten Medvedev, böylece dünyanın yeniden bir denge durumuna geleceğini kaydetti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal