Rusya'dan Çok Önemli S-400 Açıklaması

"İkinci parti S-400’lerin teslimatı için Türkiye’nin son kararını bekliyoruz."

02.06.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-16:46) Rusya'dan Çok Önemli S-400 Açıklaması

Rusya'dan gelen açıklamada, S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci partisinin teslimatı için Türkiye'den gelecek kararın beklendiği ifade edildi.

Moskova'dan gelen açıklamada "İkinci parti S-400’lerin teslimatı için Türkiye’nin son kararını bekliyoruz." sözlerine yer verildi.

Rusya'nın Askeri-Teknik İşbirliğinden Sorumlu Federal Servisinin (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Ekotürk kanalına konuştu. Şugayev, "Herkesin malumu olan pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaları düşünecek olursak, (ikinci parti S-400 sevkiyatına ilişkin) sözleşmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın, açık konuşmam gerekirse, bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı hakkındaki diyaloğun hayli ileri bir aşamada olduğunu söyleyebiliriz" sözlerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Aynı zamanda Şugayev, Rusya'nın teknoloji işbirliğinde bulunması, yani Türk firmalarının üretim sürecinde yer alması olasılığı için Türkiye ile çalışmaya hazır olduğunu dile getirdi.

'CORONAVİRÜS ENGEL OLDU'

"Bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bu, çok yoğun bir çalışma ve belirli bir zaman da gerektiren bir mesele" diye konuşan Dmitriy Şugayev, coronavirüs salgınının görüşme sürecini etkilediğini kaydetti. Daha önce, Türkiye ile hükümetlerarası askeri-teknik işbirliği komisyonu toplantısının mayıs ayında düzenlenmesinin planlandığını, fakat toplantının coronavirüs dolayısıyla senenin ikinci yarısına ötelendiğini de ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal