Rusya'dan ABD'ye Sert Çıkış: Dostça Olmayan Her Türlü Adımına Cevap Vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD idaresinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar yürüteceği iddialarına dair, "ABD'nin dostça olmayan her türlü adımına cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı.

08.04.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-15:51) Rusya'dan ABD'ye Sert Çıkış: Dostça Olmayan Her Türlü Adımına Cevap Vereceğiz

Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da görüşen Lavrov ile Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Lavrov, Toplantıda, ABD'nin, ülkesine sık sık yaptırım uyguladığna işaret ederek "Atlantik Konseyi bile ABD'nin, Rusya'ya yönelik sonuç vermeyen, çıkmaz ve aptalca çizgisini eleştiriyor." değerlendirmesini yaptı.

''NE ABD NE DE MÜTTEFİKLERİ GÜVENİLİR ORTAK DEĞİLDİR''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD'nin bu eylemleri, kendimize güvenmemizi gerektiriyor. Çünkü ne ABD ne de müttefikleri, güvenilir ortaklar değildir. Devlet için hayati öneme sahip alanlarda, ruh hallerinden ve sabah hangi ayağının üzerinde kalktıklarından emin olamayız." diye konuştu.

ABD'nin, Açık Semalar Anlaşması'ndan geri çekildiğini hatırlatan Bakan Lavrov, ancak Amerika'dan bu hususta nota almadıklarını belirtti.

Rusya'nın, konu lan anlaşmadan geri çekilmesine dair süreci başlattığını anımsatan Lavrov, "Avrupalılar, ABD'nin yokluğunda Rusya üzerindeki uçuşları sırasında aldıkları bilgileri kendilerinde saklayacaklarına dair garanti vermiyor." dedi.

Amerika'nın bu anlaşmaya dönüp dönmeyeceğinin daha belli olmadığını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, "En kısa zamanda bu konunun netlik kazanacağını umuyorum. Biz, süreci başlattık. Sonsuza kadar bekleme niyetinde değiliz." diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal