Rusya'da Vaka Sayısı 800'den Fazla

Rusya’nın başkenti Moskova’da coronavirüs salgını sebebiyle bütün restoran ve kafeler 5 Nisan’a dek kapalı olacak. Ülkede coronavirüse yakalanan kişilerin sayısı ise 800’ü aştı.

26.03.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-12:11) Rusya'da Vaka Sayısı 800'den Fazla

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını ile mücadele adına alınan önlemler çerçevesinde Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Moskova'daki bütün restoran, kafe ve kantinlerin 28 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında kapatılacağını bildirdi.

Açıklamada, restoran, kafe, kantin, büfe, bar ve diğer yemek tedarikçilerinin çalışmalarını geçici olarak durdurduğu ifade edildi. Ülkede coronavirüse ilişkin önlemlerin artırıldığını kaydeden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gelecek tüm hafta boyunca çalışanlara ücretli izin verileceğini söylemişti.

BAZI PARK VE MÜZELERE ZİYARET YASAKLANDI

Sobyanin, bunun dışında Moskova vatandaşlarına dini tesisleri ziyaret etmemelerini söyleyerek Tsaritsyno saray müzesi, Rusya Fuar Merkezi, Zaryadye, Kolomenskoye, Sokolniki ve Gorki parklarının aralarında olduğu bazı yerlere ziyareti yasakladı.

Coronavirüsün yayılmasını engellemek adına alınan tedbirlerin turizm endüstrisini de etkilediğini kaydeden Sobyanin, “Moskova her zaman çok misafirperver. Fakat bu günlerde seyahat etmekten kaçınmanızı ve kendinizi riske atmamanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun dışında, Moskova'daki tüm turizm sektörü duraklatıldı” şeklinde konuştu.

VAKA SAYISI 840'A ÇIKTI

Rusya'da coronavirüs görülen kişi sayısı 840'a çıkarken başkent Moskova'da tedavi altındaki 2 kişi coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Rusya Coronavirüs ile Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada son 24 saatte Rusya'da coronavirüs tespit edilen kişi sayısı 182 kişi daha yükselerek 840'a çıktığı ifade edildi. Virüse yakalanan kişilere Rusya'nın 55 farklı bölgesinde rastlandığı ve bu kişilerin hastanede olduğu kaydedilirken bu kişilerin temasta bulunduğu kişilerin de belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Coronavirüs tedavisi biten 38 kişinin iyileştiği belirtilirken Moskova'da coronavirüs nedeniyle müşahede altındaki 77 ve 82 yaşlarındaki 2 kişinin hayatını kaybettiği ve bu kişilerin coronavirüs teşhisi konulmadan önce zatürre olduğu açıklandı. Böylece ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal