Rusya'da Otomobil Satışları Tarihi Düşüş Yaşadı

Rusya’da yeni hafif ticari araç satışları, coronavirüs sebebiyle nisan ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre % 72,4 azaldı.

12.05.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 12.05.2020-15:56) Rusya'da Otomobil Satışları Tarihi Düşüş Yaşadı
Rusya’da yeni hafif ticari araç satışları, coronavirüs sebebiyle nisan ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre % 72,4 azaldı.

Rusya’da yeni hafif ticari araç satışları, coronavirüs sebebiyle nisan ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre % 72,4 azalarak tarihin en büyük düşüşü görüldü.

Rusya merkezli Avrupalı İşletmeler Birliği aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, ülkede nisanda 38 bin 922 hafif ticari araç satışı yapıldı.

Bahsedilen miktarın bir önceki aya göre % 72,4 daha az olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Covid-19 önlemleri nedeniyle araba satışları durma noktasına geldi. Nisanda hafif ticari araç satışları yüzde 72,4 azalarak tarihin en büyük düşüşünü yaşadı.” denildi.

Meydana gelen düşüş sebebiyle otomobil sektöründe çeşitli yapısal değişikliklerin yapılmasının gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Mayıs ayında da çok iyi satış rakamlarına ulaşılması zor görünüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Rusya’da coronavirüs önlemleri kapsamında 28 Mart’tan bu yana süren personellere yönelik idari izin süreci bugün bitti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal