Rusya'da 1 Milyon 400 Binden Fazla Covid-19 Testi Yapıldı

Rusya'da coronavirüs bulaşanların ve virüs nedeniyle yaşanan can kayıplarının artması üzerine test yapma hakkı verilen özel kliniklere başvuru yapılıyor. Rusya’da 18'i özel, toplam 254 laboratuvarda şimdiye dek uygulanan Covid-19 testi sayısı 1 milyon 400 bini geçti.

14.04.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-14:08) Rusya'da 1 Milyon 400 Binden Fazla Covid-19 Testi Yapıldı

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinin (Rospotrebnadzor) paylaştığı bilgilere göre, şu ana kadar 1 milyon 400 binden fazla Covid-19 testi uygulandı.

Vaka ve ölümlerin artması üzerine yeni tip coronavirüs testi uygulama hakkı verilen özel klinikler, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisinin kontrolünde çalışmalarına devam ediyor.

Özel sağlık merkezlerine vatandaşların, coronavirüs testi yaptırmak için 20-30 dolar ödemesi gerekiyor.

Sağlık alanında hizmet veren Moskova'daki Özel Gemotest Laboratuvarı da sert tedbirler altında test çalışmalarına devam ediyor.

Gemotest Laboratuvarı Halkla İlişkiler Müdürü Anna Lisovets, AA muhabirine verdiği demeçte, coronavirüs testi için merkeze gelenlerin sayısının yükseldiğini kaydetti.

Anna Lisovets, "Yaklaşık 56 bin kişi, 26 Mart itibarıyla test için merkeze başvurdu" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 30 dolar ödeyerek Covid-19 testi yaptıklarını kaydeden Lisovets, Covid-19 testi yaptırmayı dileyenlerin Rospotrebnadzor’un belirlediği formu doldurmasının gerekli olduğunu belirtti.

Lisovets, yeni tip coronavirüs testi yapmak için genizden sürüntü çubuklarıyla örneklerin alındığını ve test sonuçlarının 3 günde belli olduğunu ifade etti.

Gemotest merkezinde uygulanan testlerin yüzde 96 oranında doğru olduğunu kaydeden Lisovets, "Sonuçlar, ilk önce Rospotrebnadzor’a sonra da vatandaşa duyuruluyor. Testin pozitif çıkması halinde, Rospotrebnadzor tekrar test yaparak hastanın tedavi sürecini belirliyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'da coronavirüse ilişkin durumun ciddileştiğine dikkati çeken Lisovets, pek çok özel sağlık merkezinin de Covid-19 testi yaptığını ifade etti.

Yeni tip coronavirüs nedeniyle 148 kişinin yaşamını yitirdiği Rusya'da, dün virüse yakalanan kişi sayısının 18 bin 328 olduğu bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal