24.03.2022-09:56 (Son Güncelleme:24.03.2022-10:20)


1

Temel gıda maddeleri bitmek üzere

Temel gıda maddeleri bitmek üzere

Yoğun top atışları ve bombardımana maruz kalan şehirde temel gıda besinlerinin de tükenmek üzere olduğu açıklandı. ABD ve Avrupa basınına göre Rus ordusu haftalardır, şehri neredeyse ayrım gözetmeksizin bombalıyor. Savaş öncesinde 400 bin nüfuslu olan Mariupol, Rusya açısından kilit önemde. Rus yetkili Kirill Stepanov ise Mariupol'ün kontrolü ele geçirildiğinde Kırım yarımadasını güneydoğudaki Donbas bölgesine (Donetsk ve Luhansk) bağlama planlarını ortaya koydu. Diğer taraftan Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Peter Maurer'in, Rusya'nın saldırılarının sürdüğü Ukrayna'daki insani durumu müzakere etmek için Rusya'ya gittiği açıklandı



2

121 çocuk öldü

121 çocuk öldü

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rusya'nın saldırılarında şimdiye kadar 121 çocuğun öldüğünü duyurdu. Birlemiş Milletler'den (BM) de yapılan açıklamada Ukrayna'da en az 953 sivil öldü. BM'nin verilerine göre Ukrayna'da evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı ise 10 milyonu aştı.



3

Yoksul mahalleler vuruldu

Yoksul mahalleler vuruldu

Rus güçlerinin dün geceden bu yana Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırılarında 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Rus güçlerinin Kiev'in yoksulların oturduğu Nyvky semtine düzenlediği saldırıda 2 müstakil ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı. Diğer yandan Ukrayna kuvvetleri, dün başkent Kiev'in bazı bölgelerinde karşı saldırıya geçti. Kiev'in yaklaşık 65 km batısındaki Makariv'de bayrağı yeniden diktikleri öğrenildi.



4

Alman Başbakan: Rusya ilerleyemiyor

Alman Başbakan: Rusya ilerleyemiyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Rus kuvvetlerinin şehir ve kasabalarda sürdürdüğü yoğun bombardımana rağmen Ukrayna'da ilerleyemediğini söyledi. Ukrayna güçlerinin ülkenin güneyindeki bazı bölgeleri de geri aldığı bildirildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, 'Rus ordusu 15 bin 600 asker, 101 uçak, 124 helikopter ve 517 tankını kaybetti' açıklamasını yaptı.



5

Rusya bir aydır Kiev'e giremedi

Rusya bir aydır Kiev'e giremedi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın bir ayda Kiev şehrini kuşatamadığını bildirdi. Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini, Kiev şehrini kuşatamadığını ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi. Açıklamada, Rusya'nın Kiev, Çernigiv, Sumi, Harkiv ve Mariupol'u ele geçirmek amacıyla saldırıyı yeniden başlatma girişimlerinden vazgeçmediğine dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR