23.02.2022-09:38 (Son Güncelleme:23.02.2022-09:57)


1

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz futbolda da etkisini gösterdi. Bölgede artan tansiyonla beraber Ukrayna Ligi'nin oynanıp oynanmayacağı futbolseverler tarafından çok araştırılıyor.



2

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in doğu Ukrrayna'ya asker gönderme emrini vermesi ardından bölgede büyük bir belirsizlik rol göstermekte.



3

Doğu Avrupa'daki endişe verici savaş ihtimalı iki aylık kış tatilinin ardından yeniden başlayacak olan Ukrayna Premier Ligi'nin oynanması konusunda şüphe uyandırmış durumda.



4

Ülkede 16 Lig takımı 12 Aralık'ran bu yana sahaya çıkmıyor ve takımlar ağırlıklı olarak kamp dönemini Türkiye'de geçirmekte.



5

Ukrayna Premier Ligi'nde ikinci yarı 25 Şubat Cuma günü, sondan ikinci sıradaki Mynail ile dördüncü olan Zorya Luhansk karşılaşması ile başlayacak. Lig planlamasında değişiklik olmasa sezonun devam edip etmeyeceği konusunda şüpheler var. Konuyla ilgili Ukrayna Futbol Federasyonu krizi görüşmek için bir araya geldi. Taraflar şimdilik planlamadan geri adım atılmaması yönünde fikir.



6

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko açıklamasında, 'İstikrar şu anda çok önemli. Dünyaya hayatın devam ettiğini ve bu konuya yardımcı olabilmenin yolun ligimizin yeniden başlaması olduğunu söylemek istiyoruz. Zor günlerin geride kalacağını ve ülkemiz için barış sağlanacağını düşünüyoruz. Açıkçası, durum değişirse konuyu değerlendirmemiz gerekecek.' ifadelerine yer verdi.



7

Shaktar Donetsk ve Zorya Luhansk takımları ise 2014 yılında çatışmaların alevlenmesi sonrası yeni evlerinde maçlarını oynuyor. Donetsk maçlarını 2020'den beri başkent Kiev'de, Luhans ise güney Ukrayna'daki Zaporizhzhia'da oynuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR