Rusya Ukrayna gerilimi devam ediyor: Kharkiv'de Rus jeti düşürüldü!

Ukrayna’ya bağlı Stratejik İletişim Merkezi’nin paylaştığı görüntülere göre kritik bir öneme sahip olan SU-34 jetinin Kharkiv bölgesinde vuruldu. Vurulma esnasında jette bulunan pilotların yaşayıp yaşamadıklarına dair henüz bilgi bulunmuyor.

26.04.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-12:02)

Sukhoi Su-34 süpersonik bombardıman uçağı olduğu öne sürülen uçak, son günlerde Rus ordusunun saldırılarını artırdığı doğu Ukrayna’daki Kharkiv bölgesinde vurulduğu açıklandı. Paylaşılan söz konusu görüntülerde uçağın düşüş esnasında daire çizerek hareket ettiği fark ediliyor.

Pilotların durumu dilinmiyor

Düşen jeti, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne bağlı olan Doğu Hava Komutanlığı’nın düşürdüğü düşünülüyor. Hali hazırda Rusya’nın kontrolü ele geçirdiği Kharkiv’in yaklaşık 50 mil güneydoğusunda yer alan Balakliia kasabası etrafında vurulduğu aktarıldı. Pilotların canlı olup olmadığı ya da hayatın kaybedip kaybetmediği ise henüz bilinmiyor. 

Rusya Ukrayna gerilimi devam ediyor: Kharkiv'de Rus jeti düşürüldü!

Ukrayna düşman uçağı düşürdü'

Jetin düşme anlarını gösteren söz konusu video, Kiev'de yer alan Ukrayna'nın Stratejik İletişim Merkezi (Stratcom) uyarınca "Ukraynalı savunucular Kharkiv bölgesinde bir düşman uçağını düşürdü" ifadesiyle aktarıldı. Doğu Hava Komutanlığı, yaptığı açıklamalarda söz konusu saldırıyı onayladı ve uçağın iki kişilik bir avcı-bombardıman uçağı olan Su-34 olduğunu tahmin ettiklerini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal