Rusya, Suudi Arabistan'a Milyarlarca Dolar Yatırım Vadediyor

Rusya, Riyad'daki Future Investment Initiative forumu sırasında, Rusya Yatırım Fonu (RDIF) başkanı Kirill Dmitriev'in Suudi Arabistan ekonomisine yaptığı yatırımları artırmaya hazır olduğunu söyledi.

24.10.2018-17:15 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-17:12) Rusya, Suudi Arabistan'a Milyarlarca Dolar Yatırım Vadediyor

Rusya, Riyad'daki Future Investment Initiative forumu sırasında, Rusya Yatırım Fonu (RDIF) başkanı Kirill Dmitriev'in Suudi Arabistan ekonomisine yaptığı yatırımları artırmaya hazır olduğunu söyledi. Dmitriev, “petrokimya sektöründen ve diğer sektörlerden birçok şirketin” Suudi Arabistan'a yatırım yapmaya ilgi gösterdiğini belirtti. “Ortaklarımızın yanı sıra Suudi Arabistan'a milyarlarca dolarlık yatırım yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın  Türkiye'de öldürülmesiyle ilgili skandal nedeniyle yatırımcıların Suudi Arabistan'a olan ilgisinden bahsetmenin çok erken olduğunu belirtti. Dmitriev,  “İstanbul'daki trajedinin Suudi yetkililer tarafından dikkatli bir şekilde araştırılacağına inanıyoruz. Tüm suçluların cezalandırılacağına inanıyoruz… Ve bu nedenle yatırımlarda herhangi bir düşüşten bahsetmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyoruz. Burada birçok Amerikalı ve Avrupalı yatırımcı görüyoruz, ”dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal