Rusya: Suriye Ordusu, Soçi Mutabakatı’nı Göz Önünde Tutarak İdlib’de Operasyon Gerçekleştirmiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, Suriye ordusunun da bu mutabakat kapsamında İdlib’de geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirmediğini belirtti.

15.04.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-12:26) Rusya: Suriye Ordusu, Soçi Mutabakatı’nı Göz Önünde Tutarak İdlib’de Operasyon Gerçekleştirmiyor

İdlib meselesinin sona ermesi amacıyla Soçi Mutabakatı üzerinden Ankara ile aktif bir şekilde işbirliği yaptıklarını belirten Sıromolotov, Suriye ordusunun da bu mutabakat doğrultusunda İdlib’te geniş çaplı operasyonlar düzenlemediğini bildirdi.

Sıromolotov Rus haber ajansı Sputnik’e verdiği konuşmasında, “İdlib’deki durum Rusya ile Türkiye’nin 17 Eylül 2018 senesinde imzaladığı memorandum (Soçi Mutabakatı) üzerinden çözümlenmeye çalışılıyor. Bu memorandumun gerçekleştirilmesiyle İdlib’teki terörist varlığı yok olmuş olacak” ifadesinde bulundu.

'SURİYE ORDUSU GENİŞ ÇAPLI OPERASYONLARDAN KAÇINIYOR'

Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı bunun yanı sıra “Suriye ordusu bunu göz önünde bulundurarak, bu bölgede geniş çaplı terörle mücadele operasyonları düzenlemekten kaçınıyor” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal