Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: Geçici ateşkes ilan ediyoruz

Rusya, Ukrayna’nın metalurji şehri Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkış yapması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu.

05.03.2022-10:51 - (Son Güncelleme: 05.03.2022-10:51) Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu: Geçici ateşkes ilan ediyoruz

Ukrayna'ya başlatılan askeri müdahalenin 10. gününe girilirken Rusya, Ukrayna’nın iki şehrine dair geçici ateşkes kararı verdi. Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00’dan itibaren Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacağı duyuruldu.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu koridorların Ukrayna tarafı ile karşılıklı anlaşılarak açıldığına işaret eilerek, “Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulanacaktır.” açıklamalarına yer verildi.

Ukrayna'da Rus ordusu tarafından kuşatılan ve ele geçirilen Mariupol şehrinin Belediye Başkanı Vadim Boyçenko, yaptığı açıklamada, şehirde yaşayan halkın 5 gündür bombardıman altında kaldığını, tahliye için güvenlik koridoru oluşturulması gerektiğini ifade etmişti.

Zelenskiy, NATO’ya tepkili

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'ya yapmış oldukları Ukrayna'yı uçuşa yasak bölge ilan etme kararını reddetmesi ile ilgili, "NATO ülkelerinin tüm istihbarat teşkilatları düşmanın planlarını, Rusya’nın taarruza devam etmek istediğini çok iyi biliyor. Dokuz gündür acımasız bir savaş görüyoruz; şehirlerimizi yok ediyorlar, insanlarımızı, çocuklarımızı bombalıyorlar. Yeni saldırılar ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilerek NATO kasıtlı olarak Ukrayna üzerindeki gökyüzünü uçuşa kapatmamaya karar verdi." şeklinde tepkisini gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal