Rusya petrol piyasasını salladı: Fiyatlar anında yükseldi

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak’ın petrolde arz kesintisini yıl sonuna kadar uzatacaklarını duyurması sonrası Brent petrol 90 doları aştı. İşte detaylar…

05.09.2023-17:05 - (Son Güncelleme: 05.09.2023-17:49)

Rusya’nın ham petrol ihracatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, günlük 300 bin varillik kesinti politikasının yıl sonuna kadar süreceğini duyurdu.

Novak yaptığı açıklamada "İhracata yönelik petrol arzının ilave gönüllü azaltımı, OPEC+ ülkeleri tarafından petrol piyasalarının istikrarını ve dengesini korumak amacıyla alınan ihtiyati tedbirleri güçlendirmeyi amaçlıyor" dedi.

Rusya Petrol Arzı

Rusya petrol kısıtlamasına devam edecek

Haber7’nin yer verdiğine göre; Rusya geçtiğimiz ay günde 500 bin varil azalttığı ham petrol ihracatını Eylül ayında günde 300 bin varil azaltacağını taahhüt etmişti. Geçtiğimiz hafta Novak, Rusya'nın OPEC+ ortaklarıyla ihracatın daha da azaltılması konusunda anlaştığını söylemişti.

Bu karar, Rusya'nın ham petrol üretimini Şubat ayından itibaren Mart ayında günde 500 bin varil azaltma ve 2024 yılına kadar kısıtlamaları sürdürme taahhüdünün üzerine geldi.

Novak, "Şimdi, petrol üretimini azaltmaya yönelik gönüllü karar, dünya piyasasındaki duruma bağlı olarak azaltmayı derinleştirme veya üretimi arttırma olasılığını değerlendirmek üzere aylık olarak gözden geçirilecek" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal