Rusya Merkez Bankası açıkladı! Büyük kriz içindeyiz

Rusya Merkez Bankası, ülkede yaşanan krizi analiz ettiği bir rapor yayınladı. İşte raporun ve krizin detayları haberde...

12.05.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-12:00) Rusya Merkez Bankası açıkladı! Büyük kriz içindeyiz

Rusya Merkez Bankası, ülkenin yaşadığı savaş ortamının beraberinde getirmiş olduğu yaptırımlarla ekonomisi sarsılınca ülkedeki krizi değerlendiren bir ''Para politikası Raporu-Mayıs 2022''i yayınlanmıştır. Banka, yaşanan kriz ise, ''90'lardan bu yana yaşananların en büyüğü'' şeklinde tanımlandı. Yaşanan en önemli zorluk Rapor da ülkedeki krizin, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan beri bu zamana kadar yaşanan ''en önemli zorluklardan biri'' olduğuna değinildi. 

Yaptırımların 2024'e kadar sürmesi bekleniyor

Batılı ülkelerin Rusya'ya uygulamış olduğu yaptırımların 2024'e kadar sürmesi beklenmektedir. Bu raporda, ''Genel olarak devam eden belirsizlikler ve Rus ihracatına yönelik kısıtlamalar, küresel emtia piyasalarındaki fiyatları yüksek tutmaya devam edecek.'' değerlendirilmesi yapıldı. 

İhracat ürünleri indirimli satılmaya devam edecek 

Rusya'nın ana ihracat ürünlerini indirimli fiyatlarla satmaya devam edeceği görüşüne de özellikle yer verilen raporda, bu durumun, Rus ihracatını ''değer'' anlamından olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi.

2023 ortasında yaptırımlarla önemli oranda uyum sağlanacak 

Söz konusu raporda, Rus ekonomisinin 2023 ortasından itibaren yaptırımlara önemli oranda uyum sağlayacağı aktarılırken ''2022 krizi, Rus ekonomisi için 90'lı yıllardan bu yana yaşanan en önemli zorluklardan biri. Rus hükumeti ve Rusya Merkez Bankası, ekonomideki yapısal değişikliği destekleyecek.'' şeklinde yer verilmiştir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal