Rusya-İran Arasında Çatışma, 70 Ölü

Suriye'de bir süredir gizli gerginlik yaşamakta olan Rusya ve İran destekli iki rejim gücü arasında, yerel maddi çıkar anlaşmazlıkları nedeniyle çıkan çatışmalar devam etmekte.

31.01.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-10:15) Rusya-İran Arasında Çatışma, 70 Ölü

Suriye'de bir süredir gizli gerginlik yaşamakta olan Rusya ve İran destekli iki rejim gücü arasında, yerel maddi çıkar anlaşmazlıkları nedeniyle çıkan çatışmalar devam etmekte. Çatışmalarda bu zamanda kadar iki taraftan da en az 70 rejim gücünün öldüğü ve bir çoğunun da yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Esed rejimi ve Rusya destekli "Kaplan Güçlerinin 5. Birliği" ile Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed önderliğinde ve İran destekli "4. Fırka" arasında geçen hafta patlak veren çatışmalar devam etmekte.

Dün, bütün gün süren çatışmalar Hama'nın batı kırsalında, Rusya'ya ait iki gözlem noktası arasında yer alan Rasif köyü çevresinde gerçekleşti.

4. Fırka, dünkü çatışmalarda Kaplan Güçlerinin elinde tuttuğu Rasif köyünü işgal etti.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, çatışmaların Remle, Kabir Fidda ve Hama'nın batı kesimindeki Krim köyüne kadar ulaşabileceği belirtiliyor.

EN AZ 70 ÖLÜ VAR

Gerçekleşen çatışmalarda şimdiye kadar iki taraftan da en az 70 rejim gücünün öldüğü, bir çoğunun da yaralandığı belirtildi.

ANLAŞMAYA RAĞMEN ÇATIŞMALAR DEVAM ETMEKTE

İki grubun geçen hafta ateşkes yapmasına karşın çatışmaların bitmediği, aksine çok daha yoğun bir şekilde sürdüğü bildirildi.

RUSYA-İRAN ARASINDA GİZLİ GERGİNLİK

Özgür Suriye Ordusu uzantılarından olan Ulusal Özgürleştirme Cephesi’ne bağlı Nasır Ordusu’nun Sözcüsü Muhammed Raşit, AA muhabirine yaptığı konuşmada, Rusya ve İran arasında bölgede hakimiyet kavgası yaşandığını açıkladı.

Raşit, "Rusya, askeri muhaliflerle temas hatlarında İran destekli grupların olmasını istemiyor. Bu adım, Rusya'nın Suriye'de binlerce yabancı terörist bulunduran İran'ın orduya da hakim olmasını engelleme girişimi olarak görülebilir" sözlerini aktardı.

ANLAŞMAZLIK KONULARI

İki grup arasındaki gerginliklerin ticari yolların kontrolü, kestikleri haraç ve yerinden olan sivillerin evlerine yerleşme gibi meselelerde yaşanan anlaşmazlıktan dolayı olduğu belirtildi.

Suriye'de son zamanlarda Rusya ve İran arasında gizli bir gerginlik yaşanmakta. Rusya ve İran arasındaki gizli savaşın en açık kanıtı, İsrail'in İran'a karşı kullanılması olduğu düşünülüyor. Zira İsrail, Suriye hava sahasına girişleri Rusya üzerinden koordine etmekte. Rusya'nın onayı ve kolaylaştırıcılığıyla İsrail, son dönemde Hizbullah güçlerine rahatlıkla saldırabiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal