Rusya İngiltere’ye Göz Dağı Verdi! “Bombalarız”

Dün İngiliz savaş gemisinin Kırım açıklarından geçmesi ile birlikte Karadeniz'de gerginlik tırmandı.

24.06.2021-19:10 - (Son Güncelleme: 24.06.2021-19:15) Rusya İngiltere’ye Göz Dağı Verdi! “Bombalarız”

Rusya, sınırlarına yaklaşan İngiliz savaş gemisine uyarı ateşi açtığını açıkladı. İngilizler ise böyle bir durumun yaşanmadığını açıkladı. Rusya, o anların görüntü yayınlarken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, gazetecilere açıkladığı "Eğer Batılılar anlamazlarsa, bu kez yalnızca güzergahı değil hedefleri de bombalayabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Karadeniz'de Rus gemileri ve jetlerinin İngiliz savaş gemisi HMS Defender'ı hedef almasının ayrıntıları meydana çıktı. Ordunun resmi televizyonda yayınlanan yeni görüntüler, savaş gemisindeki gazeteciler olay anında yaşananları yazdı.

İstanbul Boğazı'ndan 14 Haziran tarihinde geçip Karadeniz'e açılan HMS Defender ile birlikte Hollanda'nın savaş gemisi Everstsen vardı. Gemiler Karadeniz'de ABD'ye ait USS Laboon'la bir araya geldi. Romanya açıklarında tatbikatlara katılım gösteren, Ukrayna'ya ait limanları ziyaret eden HMS Defender, 24 Haziran tarihinde Gürcistan'a doğru seyrederken Sivastopol açıklarında kıyamet koptu.

RUSYA UYARI ATEŞİ AÇTIĞINI AÇIKLADI

Rus ordusu, Rusya lideri Vladimir Putin'in 2014'te el koyduğu Kırım'ın güney ucunda bulunan Fiolent Burnu yakınlarında İngiliz savaş gemisinin peşine gemiler ve savaş uçakları takıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, HMS Defender'ın neredeyse üç kilometreyi bulan karasularını ihlal ettiğini söyleyerek ilk olarak gemilerden uyarı atışı yapıldığını, daha sonra da bir jetin havalandığını açıkladı.

Moskova'nın yaptığı resmi açıklamaya göre, havalanan bir Rus Su-24M jeti HMS Defender'in güzergahına dört adet OFAB-250 bombası bıraktı. Bombaların bırakıldığı an, saat 12.19'u gösteriyordu.

iNGİLTERE'DEN YALANLAMA

Tüm dünyayı derinden sarsan haberin yayılması ile birlikte gözler Londra'ya çevrildi. İngiltere Savunma Bakanlığı (MoD), Rusya'nın açıklamalarını yalanladı ve geminin Ukrayna sularında uluslararası hukuka uygun olarak geröekleştiğini açıkladı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, yazılı olarak yaptığı açıklamada HMS Defender'ın uluslararası tanınan deniz trafiği koridoruna girerek rutin transit geçiş yaptığını vurguladı.

Geminin Ukrayna ile Gürcistan arasında en kestirme ve uluslararası tanınmış rotayı takip ettiğini kaydeden İngiltere, ayrıca Rusya'nın Karadeniz'de atış tatbikatı yaptığına ilişkin önceden uyardığını açıkladı. İngiltere Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından "Rusların Karadeniz'de topçu tatbikatı yaptıklarına inanıyoruz. HMS Defender'a hiçbir atış yapılmadı. Güzergah üzerine de bomba atıldığı iddiasını tanımıyoruz" mesajını paylaştı.

'BU KEZ HEDEFLERİ DE BOMBALARIZ'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, gazetecilere yaptığı açıklamada benzer provokasyonlar girişimlerinin korkunç neticeler ortaya çıkabileceğini söyledi. Moskova'nın sınırlarını korumak için silah kullanacağını vurgulayan Ryabkov, "Eğer Batılılar anlamazlarsa, bu kez yalnızca güzergahı değil hedefleri de bombalayabiliriz" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal