Rusya, II. Cepheye Çekiliyor, III. Cephe Türkiye mi?

Dünyanın gözü Rusya ile Ukrayna savaşında. Gün geçtikçe savaşın boyutları da ortaya çıkmaya başladı. Haber365 yazarlarından Erdal Şimşek, Rusya’nın çekildiği tuzağın detaylarını kaleme aldı.

30.04.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-14:13) Rusya, II. Cepheye Çekiliyor, III. Cephe Türkiye mi?

Erdal ŞİMŞEK/Analiz

Rusya’nın çekildiği tuzağın gün geçtikçe boyutları daha da net görülmeye başlandı. Hatırlarsanız daha krizin başlarında bunun bir tiyatro olduğunu, belirtmiş, savaş başladıktan kısa bir süre sonra da anlaşmalı olan bu tiyatro sahnesinden Rusya’nın atılacağını ve esas hedefin bu ülkenin parçalanması söylemiştik bu satırlarda. Tam 2 ay önce hem de.

Ve batı, b planını adım adım işletiyor. Rusya’da da bir akıl sanki mevcut devletin yapısını yıkmak için batı ile işbirliği içerisinde. Rus halkına ve devletine ihanet ediyor. 

Nasıl mı? Buyrun hep birlikte önümüzdeki manzaraya bakalım:

NATO, Rusya sınırındaki Baltık ülkelerine ağır askeri sevkiyat yapıyor. Bu da şu demek, Rusya, Baltık cumhuriyetlerinde kurulan tuzağa çekilecek. Ve maalesef Rus devlet yetkilileri de ellerinde bir bidon benzinle Baltık’taki bu tuzağa koşarak gidiyorlar.

Çok yakın bir zamanda Baltık bölgesinde yeni bir cephe açılacak. Baltık’ta açılan cephe, ilk önce Belarus’u yutacak. Daha doğrusu Belarus yönetimini. Lukaşenko, Putin’den önce indirilecek. Çünkü AB, İngiltere ve ABD triosu, Polonya’yı tam bir mühimmat deposu haline getirdiler. Daha dün sınırdaki askerin tüfeğine mermi bulamayan Polonya, şu anda Türkiye’de dahil olmak üzere Avrupa’da en çok mühimmata sahip ülke konumuna gelmiş bulunuyor. Eh İngiltere ile ABD, Polonyalıların Leh kanları için bu mühimmatı yığmadılar buraya. Tıpkı Ukraynalı akrabaları gibi Polonyalıların da kanı İngiliz-Amerikan sömürge cephesinin çıkarları için akacak demektir. 

Bu satırlar kaleme alındığında Ukrayna ordusu bir çok farklı noktadan Rus işgal güçlerine karşı taarruza başlamışlardı. 

Ukrayna çok sayıda tank ve Zırhlı aracı Harkiv bölgesinden Rus sınırına doğru yola çıkardı.

Ukrayna kaç gündür Belgorod’a deneme taarzları yapıyor ve buradaki Rus kuvvetlerinin yetersizliklerini tek tek keşfetti. Ukrayna’nın bundan sonra Belgorod’a yapacağı tam tekmil bir taarruzla bu şehri alacağına eminim artık. 

Eğer Belgorod Ukrayna’nın eline geçierse, bu hat üzerinden Ukrayna’ya girip mevzilenen Rus askeri birliklerinin tamamı öldü demektir. Çünkü ikmal ve levazım yolları kapanmış olacak. Ve Rus ordusundaki emir komuta zafiyetinin faturası burada da hayli ağır olacağını düşünüyorum.

Ukrayna ordusu dün Ruska Lozova kasabasına bayrağını dikti. Kasaba çok küçük ve sıtratejik bir öneme sahip değil, ama psikolojik harp için inanılmaz bir kazanım oldu bu kasabanın kurtarılışı. Ve bunun devamı hızla gelecek

Farkında iseniz Ukrayna ordusu aynı anda birkaç cephe ve noktadan kuşatma yarma, karşı taarruz ve düşmanı imha pozisyonuna geçti. Bu da şu demektir: Ukrayna’daki savaşı NATO kurmay heyetinden bir grup yönetiyor. Türkiye bu heyette yer alıyor mu almıyor mu bilemiyorum. Ancak Ukrayna’nın cephe gerisine sızma taktiklerinin tamamı Türk Silahlı Kuvvetlerinin “çevreleme taktiği” ile birebir örtüştüğünü çok net bir şekilde görebiliyoruz.

Yani 20 yüzyıl savaş, komuta merkezi paradigmasında kalmış Sovyet ordusu geleneğinde donakalmış Rus ordusuna karşı, 21. Yüzyıl Hibrid Savaş konseptine geçmiş ve yeni savaş taktik ve stratejilerini uygulayan NATO kurmay aklı bulunuyor. Ve Rus ordusu dünyadaki bütün mühimmata sahip olsa bile bu kurmay akla karşı yenilecektir. Çünkü savaş sizin ateş gücünüz üzerinde yürüyebilir. Ancak o ateş gücünü verimli hale getirip zafere ulaştırmak için de kendini yenilemiş ve yeni taktik ve stratejileri geliştirmiş bir akla, bir kurmay zekaya ihtiyaç vardır. 

Ve bir kez daha görebildiğim kadarıyla Rus ordusunda bu akıl yok. Beni asıl şaşırtan da bu. Rus ordusunun yaklaşık 30 yıldır bütün savaş ve bir çok kara, hava ve deniz tatbikatlarını izlemiş bir gazeteci olarak söylüyorum, Ukrayna savaşında Rus ordusu kurmay aklı yok. 

Bu da, Ordunun emir komuta zinciri içerisinde Putin’e büyük bir ihanet yapılıyor demektir. Rusya’da hem devletin hassas noktalarında hem de ordusunda güçlü bir hain kadro olduğuna artık imanım kadar eminim. Bu ihanet Çetesinin başı Rusya Merkez Bankası Başkanı bayan Elvira Nabiullina olduğu apaçık ortada. 

Askeri bürokrasideki ihanet şebekesi de mevcut Bakan Şoygu ve Putin’e karşı olan şebeke olduğu çok net. Çünkü, en son Mariopol’ün düşüşü ile ilgili Şoygu üzerinden Putin’i aldattılar. Daha önce de yine Şoyguyu aldatıp ülkeyi Ukrayna batağına sürükleyen aynı grup bunu yapmıştır. O yüzden Rus ordusunun gücü ne olursa olsun bu savaşı kaybedip Rusya’nın çökmesini mukadder yapacaklar. Ve Rusya’yı Aynı Almanya gibi dişleri sökülmüş, kuyruğu koparılmış yaralı aslan haline getirecekler ve bu planı da en az 30 yıl uygulayacaklar. 

Bu operasyonu yaparken de Türkiye’yi de araya katacaklar olası NATO-Rusya çatışmasında. 

Çünkü, Bütün batı tarafından desteklenen 45 milyonluk Ukrayna'ya saldıran, NATO’daki bütün güçlü müttefiklerinin düşman olduğu 85 milyonluk Türkiye'ye de saldıracak Rusya. 5.Madde falan hikâye. Bu maddeyi Türkiye için hayata geçirmeyecekler. Hemen. Türkiye’nin ölme, bitme safhasına geldikten sonra bu maddeyi hayata geçirecekler.

Bu ülkeyi Türkiye’ye de saldırtacaklar. Bunu not edin bir kenara. Çünkü Batı dünyası yeni bir boyuta geçti. İngilizce konuşan devletler, yeni dünyanın tek patronu olmak istiyorlar. Ve bu planlarına engel olacak, olabilecek ve olması muhtemel her devleti parçalayıp küçültecekler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal