Rusya Herson kentine saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya askerleri, geçtiğimiz ay çekildiği Ukrayna’nın Herson (Kherson) bölgesine saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi ise yaralandı.

24.12.2022-17:25 - (Son Güncelleme: 24.12.2022-17:25) Rusya Herson kentine saldırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

24 Şubat’tan bu yana devam eden Rusya Ukrayna savaşında hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Rus ordusu, Kasım ayında çekildiği Ukrayna’nın Herson (Kherson) bölgesine saldırı düzenledi. Düzenlenen hava saldırısı sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, 58 kişi ise yaralandı. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşenko, bazı konutlarda ve idari binalarda hasar meydana gelirken, yollardaki bazı araçlar da kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Rusya Herson Saldırı Son Dakika

Bu bir terör saldırısıdır

İHA’da yer alan habere göre; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, bölgede askeri tesis bulunmadığını vurgulayarak, "Sosyal medya platformları büyük ihtimalle bu fotoğrafları 'hassas içerik' olarak işaretleyecek. Ancak bu hassas içerik değil, Ukrayna'nın ve Ukraynalıların gerçek hayatı" ifadelerini kullandı. Olayı "terör saldırı" olarak nitelendiren Zelenskiy "Bu bir terördür, korkutma ve zevk için öldürmedir. Dünya, nasıl bir kötülüğe karşı savaştığımızı görmeli ve anlamalı" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal