Rusya Duyurdu: Ukrayna Yönetimi İle Belirli Şartlar Karşılanırsa Görüşebiliriz!

Rusya’nın askeri müdahalesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetimi ile belirli şartlar karşılanırsa görüşebileceklerini ifade etti.

24.02.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 24.02.2022-17:56)

Kremlin Sözcüsü Peskov, başkent Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna yönetimi ile belirli şartlar çerçevesinde görüşeceğini belirtti. Peskov, ‘Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa’ dedi.

Ukrayna’nın doğusunda başlayan askeri operasyon süresinin Rus lider Vladimir Putin'in karar vereceğini ifade eden Peskov, şunları kaydetti; ‘Hedefler, Putin tarafından Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve nazizmden arındırılması olarak tanımlandı. Her ikisi de ülkemiz ve halkımız için tehdit oluşturuyor. Zaman çerçevesi, sonuçlara ve ilerlemeye bağlı olacak ve doğal olarak Putin tarafından tanımlanacak.’

BELİRLİ ŞARTLAR İÇERİSİNDE TEMASA GEÇİLECEK

Başkent Moskova’da gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Peskov, Ukrayna yönetimiyle yapılacak bir temasın olup olmadığı sorusuna ‘Putin, kırmızı çizgimiz olan sorunların çözülmesi için Ukrayna'dan ne bekleyeceğimiz konusundaki vizyonunu formüle etti. Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa’ yanıtını verdi. 

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Ukrayna’ya yapılan askeri operasyonun başlamasıyla Rus piyasalarında yaşanan milyar dolarlık kayıplarla ilgili açıklama yapan Peskov, ‘Piyasaların duygusal tepkisi zaten öngörülmüştü ve tepki süresinin olabildiğince kısa olması için gerekli tüm önlemler alındı’ diye konuştu.

SAVAŞ SONRASI PUTİN İLK KEZ KAMERALAR KARŞISINDA

Ukrayna'ya yönelik askeri operasyondan sonra ilk kez kameralar karşısına çıkan Rus lider Vladimir Putin, Pakistan Başbakanı İmran Han'ı ağırladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal