Rusya Dnipro’yu füzelerle vurdu: Can kaybı artıyor

Rusya’nın Ukrayna’nın Dnipro şehrine gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 40’a yükseldiği açıklandı.

17.01.2023-11:13 - (Son Güncelleme: 17.01.2023-16:58) Rusya Dnipro’yu füzelerle vurdu: Can kaybı artıyor

Rusya’nın geçtiğimiz Cumartesi günü Ukrayna’nın Dnipro şehrine gerçekleştirdiği füze saldırısının bilançosu ağırlaşıyor. Yerel kaynaklardan alınan son bilgilere göre Rusya’nın Dnipro’ya yaptığı füze saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor.

Can kaybı artıyor

IHA'da yer alan habere göre, Rusya'nın geçtiğimiz cumartesi günü Dnipro kentini hedef aldığı saldırıda bilanço ağırlaşıyor. Sosyal medya hesabından görüntülü mesaj paylaşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ülkesinde savaşın sürdüğünü belirterek, "Bugün İngiltere'den güzel bir örnek oldu. Tam da ihtiyacımız olan yeni bir savunma yardımı paketi açıklandı. Tanklar, diğer zırhlı araçlar, toplar. Yarından itibaren bu hafta diplomasimiz açısından daha da hareketli geçecek. Davos Forumu çalışmalarına başlayacak. Ukrayna'nın sesi dünya çapında önemli olan bu platformda duyulacak" ifadelerini kullandı.

Rusya Dnipro Son Dakika

Zelenskiy: 22 kişiden haber alamıyoruz

Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiğini söyleyerek, 22 kişiden haber alamadıklarını ve bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Dnipro kentine düzenlenen füze saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya'nın sivilleri hedef aldığı iddialarını bir kez daha reddetmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal