Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan tepki! 'Batı bize topyekun savaş açtı!'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölge liderleriyle bir araya geldi. Liderlerle toplantı yapan Lavrov, toplantının bitmesiyle beraber açıklamalarda bulundu.

27.05.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-17:31) Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan tepki! 'Batı bize topyekun savaş açtı!'

Bakan Lavrov, açıklamalarında Ukrayna-Rusya savaşına değinen Lavrov, yine hedefinde batı vardı. Batıyı hedef alan Bakan Lavrov açıklamalarında, "Batılı ülkeler, bizi kontrol altına alma çabalarını giderek artırıyor. Tek taraflı ekonomik yaptırımlardan, küresel medyadan, tamamen aldatıcı propagandaya kadar çok çeşitli araçlar kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Ülkemizi temsil eden ulusal kültür ve sanat figürleri de cezalandırılıyor

Bakan Lavrov, açıklamalarında bazı hükümetlerin Rus fobisinin olduğunu dile getirerek batı Rusya'ya topyekün savaş ilan ettiğini söyledi. Rusya'nın ve ülkeyle ilgili her şeyin batıda yasaklanmasını saçma bulan Lavrov, "Çaykovski, Dostoyevski, Tolstoy, Puşkin gibi klasikler yasaklandı. Bugün kültürümüzü temsil eden ulusal kültür ve sanat figürleri de cezalandırılıyor. Genel olarak bu durumun uzun süre devam edeceğini söyleyebilirim" ifadelerine yer verdi.

Sergey Lavrov


Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal