Rusya Devlet Başkanı Putin: Gündemimizde S-400 Sevkiyatının Tamamlanması Var

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Gündemimizde askeri-teknik iş birliğinin haricinde S-400 sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatının tamamlanması var." açıklamasında bulundu.

08.04.2019-17:26 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-17:35) Rusya Devlet Başkanı Putin: Gündemimizde S-400 Sevkiyatının Tamamlanması Var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başkanlığını yapacağı Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında önce bir araya geldi.

Yapılan ikili görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iki ülke arasındaki ana konular hakkında görüştüklerini belirten Putin, “Türkiye ile pekiştirilmiş ve ilerlemiş iş birliği kapsamında ilişkileri geliştirme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

SURİYE MESELESİ GÜNDEMDE

Türk ve Rus heyetler arasında yapılan Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısında, Suriye meselesinin de ana gündem konularından biri olduğunu vurgulayan Putin, “Türkiye ve Rusya, Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye’de gerginliğin azaltılması amacıyla büyük çaba sarf ediyor. Suriye’de anayasa komitesiyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

S-400 VE RUS SİLAHLARININ SEVKİYATI

Türkiye ile Rusya arasında, askeri-teknik alanda iş birliğinin sürdüğünü vurgulayan çizen Putin, “Gündemimizde askeri-teknik iş birliğinin yanı sıra S-400 sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatının tamamlanması bulunuyor. Modern Rus silahlarının da Türkiye’ye sevkiyatı konusu da gündemimizde.” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal