Rustik Yatak Odası Dekorasyonu

Rustik yatak odası dekorasyonu için neler yapılmalıdır? Rustik yatak odası dekorasyonu için yapılması gerekenler şunlardır.

13.06.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-17:41) Rustik Yatak Odası Dekorasyonu

Ahşap Ve Taş Duvarlar

Rustik kelimesi doğal yapı anlamına gelir. Bu yüzden rustik bir dekorasyon için olabildiğince yapaylıktan uzak ürünler ve maddeler kullanılmalıdır. Yatak odası dekorasyonu için seçilmesi gereken ahşap da bunlardan biridir.  Ahşap ve taş duvarlar yatak odasının içine doğal bir görünüm katar.

Ahşap Eşyalar ve Rustik Yatak Odası Dekorasyonu

Ortamın bütünlüğünün sağlanması için ahşap masalar ve sehpalar kullanılabilir. Bunun yanında ahşap saatler, tablolar, aynalar ve diğer dekor ürünleri de rustik yatak odası dekorasyonu için önemli dekorlardır.

Raflar ve Dolaplar

Yatak odasının daha rustik bir havaya bürünmesi için raflarda ve dolaplarda dekor ürünleri kullanılabilir. Mumlar ve şamdanlar yatak odasının rafları için tercih edilebilir. Mumlar odaya romantik bir hava katar. Mumlarla beraber, yatağın kenarındaki raflarda abajur kullanılabilir. Bunların yanında, içinde aile fotoğrafları bulunan ahşap çerçeveler de rustik dekorasyonu sağlamaya yardımcı olur.

Ayrıca, yatak odasında kullanılacak dolabın seçimi de önemlidir. Sürgülü giysi dolapları yerine cam kapaklı ahşap giysi dolapları tercih edilmelidir. Dolabın boyutu küçük olmamalıdır ve kullanacağınız yatakla uyumlu olmalıdır.

  • Yatak odasında ahşap başlıklı yatak ve koltuk tercih etmek.

Yatak odasında ahşap başlıklı yataklar tercih etmek, ortamın bütünlüğünün bozulmamasına yardımcı olur. Yatak örtülerinde beyaz ve kahve tonları kullanılabilir. Ayrıca yatak odasında bir koltuk bulunabilir. Bu koltuklar ahşap, odadaki diğer renklerle uyumlu bir renkte ve kadife kumaşlı olabilir. Koltuğun yanında sehpa gibi bir eşya bulundurulabilir ve bu sehpa küçük heykeller veya yapay çiçeklerle dekore edilebilir.

Rustik Yatak Odası Dekorasyonu ve Işıklandırma

Ortamın bütünlüğünü korumak için yatak odasındaki ışıklandırmalar da ahşap tercih edilmelidir. Bu ışıklandırmaların gücünün fazla olmasına gerek yoktur. Işıklandırma kullanılan mekan yatak odası olduğundan, loş bir ışık yeterli olacaktır. Işığın renginin sarı olması tavsiye edilir. Sarı, loş bir ışık yatak odasının romantik ve rustik bir görüntüye sahip olmasını sağlayacaktır.

Rustik Yatak Odası Dekorasyonu Ve Doğru Perde Seçimi

Perde seçimi, yatak odasının cam büyüklüğüne göre ve yatak odasındaki hakim olan yoğun renge göre değişir. Yatak odasındaki camlar büyükse uzun perdeler, küçükse kısa perdeler tercih edilmelidir. Odaya giren güneş miktarına göre perde tül ya da kalın perde olabilir. Perdenin renginin, duvarların ve diğer eşyaların rengine zıt bir renk seçilmemesi gerekir. Genellikle, rustik ev dekorasyonları için perde seçimi yaparken sade, desensiz ve kahve tonları rengine sahip perdeler tercih edilir.

Rustik yatak odası dekorasyonu yaparken stor perde kullanılmaz. Stor perde, yatak odasının sahip olduğu rustik havanın bozulmasına sebep olur

Rustik yatak odası dekorasyonu için ihtiyacınız olan şeylerin çoğu doğal malzemelerdir. Genellikle doğal taş ve ahşap malzemelerle tasarlanan rustik evler, günümüzde insanlar tarafından çok fazla tercih edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal