Rus Turistlere Müjdeli Haber: Rusya'dan Türkiye'ye Uçuşlar Başlıyor!

Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlar açıldı. Vaka sayılarının düşmesi ve ile beraber Rus turistlere müjdeli haber geldi. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinde turizm hareketliliğinde canlılık olacağı düşünülüyor.

21.06.2021-14:12 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-14:19) Rus Turistlere Müjdeli Haber: Rusya'dan Türkiye'ye Uçuşlar Başlıyor!

Rus turistlere sevindiren haber geldi. Rusya'dan Türkiye'ye yapılacak olan uçuşlar gece yarısından sonra tekrar açılacak. Koronavirüs önlemleri dolayısıyla yapılan uçuş kısıtlaması 22 Haziran’da kalkıyor. 12 Nisan'da tarihinde gelen karar ile Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlar 15 Nisan ve 1 Haziran aralıkları boyunca geçici olarak kısıtlandı. Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi, bu kararın koronavirüs salgınının önüne geçmek için verildiğini bildirmişti. 

RUSYA İLE TURİZM DİPLOMASİSİ 

Türkiye'de vaka sayılarının düşmesi ve aşılamadaki başarıyla beraber iki ülke arasında görüşmeler yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın anlaşmalar yapmak üzere Rusya'ya gitti. Türk heyeti, Rusya'da salgından sorumlu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova başkanlığında olan Rus heyeti ile konuştu. Meydana gelen görüşmede, heyetlerin Türkiye ve Rusya arasında karşılıklı uçuşların devam etmesi ve Rus turistlerin Türkiye'ye güvenli bir halde uçuş yapabilmeleri nedeni ile alınması gereken tedbirler konuşuldu. Rus yetkililerin istekleri üzerine konuşulup farklı seçenekler ile çalışıp tekrar dönüş sağlayacaklarını bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Rusya’nın hava trafiğinin yeniden açılmasına ilişkin karara olumlu baktıklarını dile getirerek ‘Vaka sayılarındaki düşüşü, iyi gidişatı görmemiş olsalardı yerinde gözlemleme talepleri olmazdı. Bizim hava trafiğinin tekrar açılmasıyla ilgili talebimizi olumlu karşılıyorlar. Sadece yerinde gözlemleyip nihai kararı vermek için biraz süre istediler’ şeklinde konuştu. Diğer yandan Rus yetkililer, Türkiye'nin koronavirüs tablosunu araştırmaya başladı. Tam kapanma dönemi ve kademeli normalleşmenin etkileri olumlu anlamda tabloya da yansıdı. 

SÖZCÜ KALIN: ÖNÜMÜZDE, YAKIN VADEDE BİR TAKVİM VAR 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın da bunu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada vurguladı. Kalın, "Alınan tedbirler netice veriyor. En yakın sürede hem Rus aşısının Türkiye'ye gelmesiyle ilgili hem de turizm sezonunun, uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlar ve sürecin hızlandırılması konularında mutabakat sağladık. Önümüzde, yakın vadede bir takvim var. Atılacak adımları, birlikte yakın bir şekilde takip edeceğiz’ ifadelerini kullandı. 

RUS TURİSTLERİN GÖZDE ADRESİ TÜRKİYE 

Rus turistler için en gözde tatil merkezi Antalya'ya evvelki yıl koronavirüse rağmen gelen 3,5 milyon turistin 1,5 milyonunu Ruslar oluşturdu. Kenti bu yılın ilk 4 ayında ziyaret eden 445 bin 671 yabancı turistin 296 bin 131'i de Rus oldu. Antalya'da tatil için rezervasyon yaptıran Rus misafirler, uçuşlara yönelik kısıtlamanın uzatılmasıyla rezervasyonlarını iptal etmeyerek tarihleri erteledi. Karardan tatilcilerin de olumsuz etkileneceğini belirten turizmciler, uçuşlara yönelik kısıtlamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyordu. 

RUS HEYETİ TÜRKİYE'DE 

Önceki günlerde Rusya, güvenli turizm uygulamalarını yerinde gözlemlemek için Türkiye'ye heyet gönderdi. Antalya'ya gelen heyetin hazırladığı rapor, Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlamasına ilişkin kararda etkili oldu. 

UÇUŞLAR TEKRAR BAŞLIYOR 

Rusya, Türkiye’ye tüm uçuşları 22 Haziran itibarıyla yeniden açma kararı aldı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, uçuşların tekrar başlamasına yönelik Rus heyetin Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretin sona erdiğini hatırlattı. Türkiye’deki turizm tesislerinde çalışanlara yönelik aşılama sürecinin de başarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Golikova, ‘Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye’ye tüm uçuşların 22 Haziran itibarıyla tekrar başlatılması kararı alındı’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal