Rus Lider Putin Türkiye ziyareti için hazırlıklara başladı: Bölgesel sorunlar ele alınacak!

Yeni yılın başlarında Türkiye’de olacağını belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ziyareti hakkında açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra Ukrayna dahil bölgesel konuların görüşüleceğini söyledi.

02.02.2024-16:36 - (Son Güncelleme: 02.02.2024-16:36)

Sözcü Peskov, başkent Moskova'da basına yaptığı açıklamada Putin'in bu ay gerçekleştirmesi beklenen Türkiye ziyaretindeki tarihe ilişkin şu yoruma yer verdi Peskov: "Ziyaret tarihini zamanı gelince duyuracağız’’ Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, 29 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin şubatta gerçekleşmesi için hazırlık yapıldığını söylemişti.

Bölgesel sorunları ele alacağız!

Ziyaret konusunun epey kalabalık olduğunu aktaran Peskov, ziyarette geniş bir yelpazede, çok sayıda konunun ele alınacağına işaret ederek, "Bu görüşmelerin her birisi gündem bakımından oldukça zengindir. Bu elbette her şeyden önce Rusya-Türkiye ikili ilişkileri ve ticari, ekonomik iş birliğimizdir. Elbette, tabii ki Ukrayna dahil bölgesel sorunlar da daima ele alınır. Türkiye, çoğunlukla da küstahça bir şekilde Anglosaksonların baskısına uğruyor. Türkiye'yi kendi çıkarları aleyhine, bizimle etkileşimlerini tamamen kopartmasa da en aza indirmeye zorlamaya çalışıyorlar. Ama Türkiye egemenliğini koruyor" diye konuştu.

Putin Türkiye'yi ziyaret ediyor

Batı Türkiye’ye baskı uygulamaya çalışıyor!

Bazı Batılı ülkelerin Türkiye'ye baskı yaptığına işaret eden Peskov, "Türkiye, çoğunlukla da küstahça bir şekilde Anglosaksonların baskısına uğruyor. Türkiye'yi kendi çıkarları aleyhine, bizimle etkileşimlerini tamamen kopartmasa da en aza indirmeye zorlamaya çalışıyorlar. Ama Türkiye egemenliğini koruyor. " değerlendirmesinde bulundu.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal